Dzień 9. Wtorek
Śniadanie (ID: 51)
OMLET À LA PIZZA (Posiłek) (ID: 78)
Jajka wymieszać z mąką, mlekiem, solą i pieprzem. Masę wylać na rozgrzaną patelnię. Następnie przewrócić na drugą stronę. Przecier połączyć z oregano i posmarować nim omlet. Na wierzchu ułożyć dodatki. Przykryć i podgrzewać aż ser się rozpuści. Osobno podać obrane pomidorki koktajlowe.
SKŁADNIKI:
| Jajko | 2.0 | 100.0 |
| Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 | 2.0 | 30.0 |
| Mleko 2% | 1.0 | 15.0 |
| Przecier pomidorowy | 3.0 | 45.0 |
| Oregano suszone | 0.5 | 2.0 |
| Szynka drobiowa | 1.0 | 15.0 |
| Ser mozzarella | 0.5 | 62.5 |
| Pomidor koktajlowy | 1.0 | 100.0 |
II Śniadanie (ID: 30)
Obiad (ID: 34)
NALEŚNIKI Z SERKIEM I TRUSKAWKAMI (Posiłek) (ID: 108)
Mąkę, jajko, mleko, wodę, olej i sól umieścić w misce i zmiksować. Patelnię naleśnikową należy dobrze rozgrzać. Smażyć naleśniki. Wyłożyć naleśniki na talerz z ręcznikiem papierowym. Naleśniki podawać z Jogurt Skyr truskawkowy (niepitny) i truskawkami. Podawać z wyciśniętym sokiem pomarańczowym.
SKŁADNIKI:
| Mąka pszenna | 0.5 | 65.0 |
| Jajko | 1.0 | 50.0 |
| Mleko 2% | 0.5 | 115.0 |
| Woda źródlana | 90.0 | 90.0 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
| Jogurt Skyr truskawkowy (niepitny) | 1.0 | 150.0 |
| Truskawki | 2.0 | 140.0 |
| Pomarańcza | 2.0 | 240.0 |
Kolacja (ID: 35)
SZAKSZUKA, PIECZYWO (Posiłek) (ID: 57)
Paprykę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić paprykę. Proszę dobrze podgrzać paprykę (do miękkości). Następnie zalać pomidorami i podgrzewać aż odparuje nadmiar wody. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Na wierzch warzyw wbić jajka i smażyć pod przykryciem aż się zetną. Trzymać na wolnym ogniu aż się jajka dobrze zetną.
SKŁADNIKI:
| Papryka czerwona | 0.25 | 57.5 |
| Oliwa z oliwek | 2.0 | 10.0 |
| Pomidory w puszce | 1.0 | 400.0 |
| Jajko | 2.0 | 100.0 |
| Chleb | 2.0 | 70.0 |
| Bazylia | 0.25 | 3.0 |
| Oregano | 0.25 | 3.0 |
| Słodka papryka | 1.0 | 10.0 |
| Sól | 0.25 | 3.0 |
| Pieprz | 0.25 | 3.0 |