Dzień 9. Wtorek

Śniadanie (ID: 51)

OMLET À LA PIZZA (Posiłek) (ID: 78)

Jajka wymieszać z mąką, mlekiem, solą i pieprzem. Masę wylać na rozgrzaną patelnię. Następnie przewrócić na drugą stronę. Przecier połączyć z oregano i posmarować nim omlet. Na wierzchu ułożyć dodatki. Przykryć i podgrzewać aż ser się rozpuści. Osobno podać obrane pomidorki koktajlowe.

SKŁADNIKI:

Jajko 2.0 100.0
Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 2.0 30.0
Mleko 2% 1.0 15.0
Przecier pomidorowy 3.0 45.0
Oregano suszone 0.5 2.0
Szynka drobiowa 1.0 15.0
Ser mozzarella 0.5 62.5
Pomidor koktajlowy 1.0 100.0

II Śniadanie (ID: 30)

Obiad (ID: 34)

NALEŚNIKI Z SERKIEM I TRUSKAWKAMI (Posiłek) (ID: 108)

Mąkę, jajko, mleko, wodę, olej i sól umieścić w misce i zmiksować. Patelnię naleśnikową należy dobrze rozgrzać. Smażyć naleśniki. Wyłożyć naleśniki na talerz z ręcznikiem papierowym. Naleśniki podawać z Jogurt Skyr truskawkowy (niepitny) i truskawkami. Podawać z wyciśniętym sokiem pomarańczowym.

SKŁADNIKI:

Mąka pszenna 0.5 65.0
Jajko 1.0 50.0
Mleko 2% 0.5 115.0
Woda źródlana 90.0 90.0
Sól 1.0 0.3
Jogurt Skyr truskawkowy (niepitny) 1.0 150.0
Truskawki 2.0 140.0
Pomarańcza 2.0 240.0

Kolacja (ID: 35)

SZAKSZUKA, PIECZYWO (Posiłek) (ID: 57)

Paprykę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić paprykę. Proszę dobrze podgrzać paprykę (do miękkości). Następnie zalać pomidorami i podgrzewać aż odparuje nadmiar wody. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Na wierzch warzyw wbić jajka i smażyć pod przykryciem aż się zetną. Trzymać na wolnym ogniu aż się jajka dobrze zetną.

SKŁADNIKI:

Papryka czerwona 0.25 57.5
Oliwa z oliwek 2.0 10.0
Pomidory w puszce 1.0 400.0
Jajko 2.0 100.0
Chleb 2.0 70.0
Bazylia 0.25 3.0
Oregano 0.25 3.0
Słodka papryka 1.0 10.0
Sól 0.25 3.0
Pieprz 0.25 3.0