Dzień 7. Niedziela
Śniadanie (ID: 24)
JAJECZNICA NA MAŚLE Z SZYNKĄ, PIECZYWO, OGÓRKI KISZONE (Posiłek) (ID: 41)
Na patelni rozgrzać masło. Następnie podsmażyć szynkę. Wylać roztrzepane jajka i smażyć jajecznicę. Doprawić. Szynkę położyć osobno na talerzu. Podawać z obranym ogórkiem kiszonym.
SKŁADNIKI:
| Szynka drobiowa | 2.0 | 30.0 |
| Masło | 0.25 | 2.5 |
| Jajko | 3.0 | 150.0 |
| Pieprz czarny | 1.0 | 0.3 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
| Chleb | 1.0 | 35.0 |
| Ogórek kiszony | 3.0 | 180.0 |
II Śniadanie (ID: 25)
Obiad (ID: 26)
Kolacja (ID: 27)
PIECZONE ZIEMNIAKI Z TWAROŻKIEM I KOPERKIEM (Posiłek) (ID: 163)
Ziemniaki umyć szczoteczką. Olej wymieszać z solą. Taką mieszanką natrzeć każdego ziemniaka. Następnie zawinąć je pojedynczo w folię aluminiową (stroną matową na zewnątrz). Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ziemniaki piec przez około 60 minut, odwracając je co 20 minut na drugą stronę. Ser rozdrobnić, wymieszać z jogurtem, pieprzem i koperkiem. Upieczone ziemniaki naciąć prawie do końca, by powstało zagłębienie. Do powstałego zagłębienia włożyć farsz.
SKŁADNIKI:
| Ziemniak | 3.0 | 225.0 |
| Olej rzepakowy | 1.0 | 5.0 |
| Sól | 2.0 | 0.6 |
| Twaróg półtłusty | 100.0 | 100.0 |
| Jogurt naturalny | 1.0 | 20.0 |
| Pieprz czarny | 2.0 | 0.6 |
| Koperek | 2.0 | 20.0 |