Dzień 6. Sobota

Śniadanie (ID: 112)

RACUCHY DROŻDŻOWE SEROWE (Posiłek) (ID: 102)

Przygotować ciasto: Wymieszać mąkę, cukier, drożdże, jajka i roztopione masło. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, na około 30 minut. Twaróg pokruszyć, dodać do ciasta. Całość wyrobić, odstawić do ponownego wyrośnięcia na 15 minut. Rozgrzać patelnię, kłaść racuchy nabierane łyżką, smażyć z obu stron na niewielkim ogniu. Smażyć bez oleju. Podawać z owocami (truskawki, maliny lub borówki)

SKŁADNIKI:

Mąka pszenna 0.25 32.5
Cukier 1.0 12.0
Jajko 1.0 50.0
Drożdże suszone 1.5 1.5
Masło 12.5 12.5
Twaróg półtłusty 37.5 37.5
Olej rzepakowy 0.5 5.0
Owoce (truskawki, maliny, borówki) 5.0 100.0

II Śniadanie (ID: 21)

Kolacja (ID: 23)

PIEROGI LENIWE (THERMOMIX) (Posiłek) (ID: 156)

Proszę przygotować danie według przepisu Thermomix.

SKŁADNIKI:

Twaróg półtłusty 112.5 112.5
Mąka pszenna 50.0 50.0
Jajko 0.25 12.5
Sól 0.25 1.5

Obiad (ID: 22)