Dzień 6. Sobota
Śniadanie (ID: 112)
RACUCHY DROŻDŻOWE SEROWE (Posiłek) (ID: 102)
Przygotować ciasto: Wymieszać mąkę, cukier, drożdże, jajka i roztopione masło. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, na około 30 minut. Twaróg pokruszyć, dodać do ciasta. Całość wyrobić, odstawić do ponownego wyrośnięcia na 15 minut. Rozgrzać patelnię, kłaść racuchy nabierane łyżką, smażyć z obu stron na niewielkim ogniu. Smażyć bez oleju. Podawać z owocami (truskawki, maliny lub borówki)
SKŁADNIKI:
| Mąka pszenna | 0.25 | 32.5 |
| Cukier | 1.0 | 12.0 |
| Jajko | 1.0 | 50.0 |
| Drożdże suszone | 1.5 | 1.5 |
| Masło | 12.5 | 12.5 |
| Twaróg półtłusty | 37.5 | 37.5 |
| Olej rzepakowy | 0.5 | 5.0 |
| Owoce (truskawki, maliny, borówki) | 5.0 | 100.0 |
II Śniadanie (ID: 21)
Kolacja (ID: 23)
PIEROGI LENIWE (THERMOMIX) (Posiłek) (ID: 156)
Proszę przygotować danie według przepisu Thermomix.
SKŁADNIKI:
| Twaróg półtłusty | 112.5 | 112.5 |
| Mąka pszenna | 50.0 | 50.0 |
| Jajko | 0.25 | 12.5 |
| Sól | 0.25 | 1.5 |