Dzień 35. Niedziela
Obiad (ID: 145)
Śniadanie (ID: 126)
OMLET PEŁNOZIARNISTY "SZARLOTKA" (Posiłek) (ID: 58)
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jajka, mąkę, cynamon zmiksować lub dokładnie wymieszać trzepaczką. Dodać starte jabłko i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju. Podawać z dżemem jagodowym lub truskawkowym lub z musem owocowym, np. z truskawek.
SKŁADNIKI:
| Jajko | 2.0 | 100.0 |
| Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 | 3.0 | 45.0 |
| Cynamon | 1.0 | 0.5 |
| Jabłko | 1.0 | 170.0 |
| Olej rzepakowy | 1.0 | 5.0 |
| Dżem jagodowy/truskawkowy | 3.0 | 10.0 |
PUDDING RYŻOWY Z LETNIMI OWOCAMI (Posiłek) (ID: 166)
Ryż dodać do mleka i całość gotować do momentu aż ryż będzie miękki (wchłonie większość mleka), często mieszając. Zdjąć z ognia. Ryż przełożyć do miseczki, na wierzchu ułożyć umyte owoce. Polać miodem.
SKŁADNIKI:
| Ryż biały | 40.0 | 40.0 |
| Mleko 2% | 0.75 | 172.5 |
| Truskawki | 1.0 | 70.0 |
| Borówka amerykańska | 1.0 | 50.0 |
| Miód | 1.0 | 8.0 |
II Śniadanie (ID: 144)
Kolacja (ID: 146)
KOKTAJL BANANOWY NA JOGURCIE GRECKIM (Posiłek) (ID: 65)
Wszystkie składniki zmiksować na koktajl. W razie potrzeby rozcieńczyć wodą.
SKŁADNIKI:
| Jogurt grecki | 300.0 | 300.0 |
| Truskawki | 1.0 | 70.0 |
| Banan | 1.0 | 120.0 |