Dzień 35. Niedziela

Obiad (ID: 145)

Śniadanie (ID: 126)

OMLET PEŁNOZIARNISTY "SZARLOTKA" (Posiłek) (ID: 58)

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jajka, mąkę, cynamon zmiksować lub dokładnie wymieszać trzepaczką. Dodać starte jabłko i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju. Podawać z dżemem jagodowym lub truskawkowym lub z musem owocowym, np. z truskawek.

SKŁADNIKI:

Jajko 2.0 100.0
Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 3.0 45.0
Cynamon 1.0 0.5
Jabłko 1.0 170.0
Olej rzepakowy 1.0 5.0
Dżem jagodowy/truskawkowy 3.0 10.0

PUDDING RYŻOWY Z LETNIMI OWOCAMI (Posiłek) (ID: 166)

Ryż dodać do mleka i całość gotować do momentu aż ryż będzie miękki (wchłonie większość mleka), często mieszając. Zdjąć z ognia. Ryż przełożyć do miseczki, na wierzchu ułożyć umyte owoce. Polać miodem.

SKŁADNIKI:

Ryż biały 40.0 40.0
Mleko 2% 0.75 172.5
Truskawki 1.0 70.0
Borówka amerykańska 1.0 50.0
Miód 1.0 8.0

II Śniadanie (ID: 144)

Kolacja (ID: 146)

KOKTAJL BANANOWY NA JOGURCIE GRECKIM (Posiłek) (ID: 65)

Wszystkie składniki zmiksować na koktajl. W razie potrzeby rozcieńczyć wodą.

SKŁADNIKI:

Jogurt grecki 300.0 300.0
Truskawki 1.0 70.0
Banan 1.0 120.0