Dzień 32. Czwartek
Śniadanie (ID: 147)
OWSIANKA A'LA LION (Posiłek) (ID: 139)
Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na około 15 minut. Wafel ryżowy pokruszyć, czekoladę posiekać. Płatki owsiane ugotować na mleku. Odsączone daktyle zmiksować z masłem orzechowym. Płatki owsiane przełożyć do miseczki, polać zmiksowanymi daktylami, posypać pokruszonymi waflami i posiekaną czekoladą.
SKŁADNIKI:
| Daktyle | 4.0 | 20.0 |
| Wafel ryżowy | 1.0 | 10.0 |
| Czekolada mleczna | 1.0 | 10.0 |
| Płatki owsiane | 4.0 | 40.0 |
| Mleko 2% | 0.75 | 172.5 |
| Masło orzechowe | 1.0 | 20.0 |
Obiad (ID: 143)
MŁODE ZIEMNIAKI GOTOWANE (Dodatek) (ID: 182)
Ziemniaki obrać i ugotować.
SKŁADNIKI:
| Młode ziemniaki | 2.0 | 150.0 |
| Pomarańcze | 2.0 | 240.0 |
| Ogórki kiszone | 2.0 | 60.0 |
KLOPSIKI Z SOSEM POMIDOROWYM I RYŻEM (THERMOMIX) (Posiłek) (ID: 168)
Danie proszę przygotować według przepisu Thermomix. Wprowadziłam mniej oliwy z oliwek niż podano w przepisie.
SKŁADNIKI:
| Czosnek | 0.5 | 2.5 |
| Cebula | 20.0 | 20.0 |
| Oliwa z oliwek | 10.0 | 10.0 |
| Kmin rzymski (mielony) | 0.25 | 1.25 |
| Sól | 0.25 | 1.5 |
| Pieprz czarny | 0.13 | 0.5 |
| Papryka ostra w proszku | 0.13 | 0.5 |
| Wino białe | 37.5 | 37.5 |
| Mięso mielone wołowe | 100.0 | 100.0 |
| Pomidory w puszce | 0.25 | 100.0 |
| Cukier | 0.5 | 2.0 |
| Oregano suszone | 0.13 | 0.5 |
| Koncentrat pomidorowy | 7.5 | 7.5 |
| Woda źródlana | 100.0 | 100.0 |
| Ryż biały | 50.0 | 50.0 |
Kolacja (ID: 142)
SEREK WIEJSKI Z POMIDORKAMI, PIECZYWO Z RZODKIEWKĄ (Posiłek) (ID: 69)
Serek wiejski podawać osobno z pomidorkami i rzodkiewką.
SKŁADNIKI:
| Serek wiejski | 1.0 | 200.0 |
| Pomidor koktajlowy | 1.0 | 100.0 |
| Chleb | 2.0 | 70.0 |
| Rzodkiew | 4.0 | 40.0 |