Dzień 32. Czwartek

Śniadanie (ID: 147)

OWSIANKA A'LA LION (Posiłek) (ID: 139)

Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na około 15 minut. Wafel ryżowy pokruszyć, czekoladę posiekać. Płatki owsiane ugotować na mleku. Odsączone daktyle zmiksować z masłem orzechowym. Płatki owsiane przełożyć do miseczki, polać zmiksowanymi daktylami, posypać pokruszonymi waflami i posiekaną czekoladą.

SKŁADNIKI:

Daktyle 4.0 20.0
Wafel ryżowy 1.0 10.0
Czekolada mleczna 1.0 10.0
Płatki owsiane 4.0 40.0
Mleko 2% 0.75 172.5
Masło orzechowe 1.0 20.0

Obiad (ID: 143)

MŁODE ZIEMNIAKI GOTOWANE (Dodatek) (ID: 182)

Ziemniaki obrać i ugotować.

SKŁADNIKI:

Młode ziemniaki 2.0 150.0
Pomarańcze 2.0 240.0
Ogórki kiszone 2.0 60.0

KLOPSIKI Z SOSEM POMIDOROWYM I RYŻEM (THERMOMIX) (Posiłek) (ID: 168)

Danie proszę przygotować według przepisu Thermomix. Wprowadziłam mniej oliwy z oliwek niż podano w przepisie.

SKŁADNIKI:

Czosnek 0.5 2.5
Cebula 20.0 20.0
Oliwa z oliwek 10.0 10.0
Kmin rzymski (mielony) 0.25 1.25
Sól 0.25 1.5
Pieprz czarny 0.13 0.5
Papryka ostra w proszku 0.13 0.5
Wino białe 37.5 37.5
Mięso mielone wołowe 100.0 100.0
Pomidory w puszce 0.25 100.0
Cukier 0.5 2.0
Oregano suszone 0.13 0.5
Koncentrat pomidorowy 7.5 7.5
Woda źródlana 100.0 100.0
Ryż biały 50.0 50.0

Kolacja (ID: 142)

SEREK WIEJSKI Z POMIDORKAMI, PIECZYWO Z RZODKIEWKĄ (Posiłek) (ID: 69)

Serek wiejski podawać osobno z pomidorkami i rzodkiewką.

SKŁADNIKI:

Serek wiejski 1.0 200.0
Pomidor koktajlowy 1.0 100.0
Chleb 2.0 70.0
Rzodkiew 4.0 40.0