Dzień 31. Środa

Obiad (ID: 114)

PULPETY INDYCZE NADZIEWANE MOZZARELLĄ (THERMOMIX) (Posiłek) (ID: 181)

Proszę przygotować danie według przepisu Thermomix.

SKŁADNIKI:

Ser mozzarella 25.0 25.0
Ser parmezan 7.5 7.5
Czosnek 1.25 6.25
Natka pietruszki 2.5 2.5
Mięso mielone z indyka 112.5 112.5
Woda źródlana 7.5 7.5
Jajko 0.25 12.5
Tymianek suszony 0.13 0.31
Oregano suszone 0.06 0.32
Sól 0.38 2.25
Pieprz czarny 0.25 1.0
Oliwa z oliwek 0.5 5.0
Cebula 7.5 7.5
Pomidory w puszce 0.25 100.0
Cukier 0.13 0.5
Bazylia suszona 0.13 0.32

OPIEKANE ZIEMNIAKI (Dodatek) (ID: 44)

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ziemniaki obrać i pokroić na talarki lub półksiężyce. Skropić olejem (bardzo niewiele) i natrzeć solą, rozmarynem i tymiankiem. Można dodać czosnek. Przełożyć na blachę (bez papieru, żeby nie były wilgotne). Piec około 30 minut.

SKŁADNIKI:

Olej rzepakowy 0.5 2.5
Rozmaryn suszony 1.0 5.0
Sól 1.0 0.3
Tymianek suszony 1.0 0.3
Ziemniak 3.0 225.0

Śniadanie (ID: 111)

BUŁKA Z MOZZARELLĄ, OLIWKAMI, PAPRYKĄ I WĘDLINĄ (Posiłek) (ID: 54)

Przygotować kanapki.

SKŁADNIKI:

Bułka grahamka 1.0 90.0
Papryka czerwona 0.25 57.5
Oliwki 5.0 15.0
Ser mozzarella 0.25 31.25
Szynka drobiowa 2.0 30.0

II Śniadanie (ID: 117)

Kolacja (ID: 115)

OWOCOWO-ORZECHOWY JOGURT (Posiłek) (ID: 95)

Kiwi obrać i pokroić. Jogurt , owoce i wafle ryżowe podać oddzielnie.

SKŁADNIKI:

Kiwi 1.0 75.0
Truskawki 2.0 140.0
Borówka amerykańska 1.0 50.0
Jogurt naturalny 0.5 90.0
Miód 2.0 16.0