Dzień 3. Środa
Śniadanie (ID: 3)
PUSZYSTE PLACKI JOGURTOWE Z BORÓWKAMI (Posiłek) (ID: 18)
W miseczce umieścić jogurt i jajka. Wymieszać dokładnie rózgą do połączenia składników. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Do smażenia najlepiej sprawdzi się patelnia nieprzywierająca np. naleśnikowa. Placki smażyć z obu stron. Podawać z borówkami.
SKŁADNIKI:
| Borówka amerykańska | 2.0 | 100.0 |
| Jajko | 1.0 | 50.0 |
| Jogurt naturalny | 0.5 | 90.0 |
| Mąka pszenna | 70.0 | 70.0 |
| Proszek do pieczenia | 0.75 | 3.0 |
Kolacja (ID: 16)
ZAPIEKANKI Z SOSEM POMIDOROWYM, OREGANO I TARTĄ MOZZARELLĄ (Posiłek) (ID: 24)
Pieczywo zapiec delikatnie w piekarniku, posmarować sosem bolońskim z Łowicza (można zastąpić sosem spaghetti z Łowicza) i posypać oregano. Ponownie delikatnie zapiec. Na wierzch ułożyć tarty ser i zapiec ponownie aż ser się rozpuści. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, aż ser się roztopi.
SKŁADNIKI:
| Chleb | 3.0 | 105.0 |
| Oregano suszone | 0.5 | 2.0 |
| Sos boloński | 3.0 | 45.0 |
| Ser mozzarella | 0.5 | 62.5 |
II Śniadanie (ID: 14)
Obiad (ID: 15)
NALEŚNIKI (Posiłek) (ID: 21)
Mąkę, jajko, mleko, wodę i sól umieścić w misce i zmiksować. Patelnię naleśnikową należy dobrze rozgrzać. Smażyć naleśniki. Wyłożyć naleśniki na talerz z ręcznikiem papierowym. Podawać z malinami, lub truskawki jeśli maliny nie będą dostępne
SKŁADNIKI:
| Mąka pszenna | 0.5 | 65.0 |
| Mleko 2% | 0.5 | 115.0 |
| Woda źródlana | 90.0 | 90.0 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
| Jajko | 1.0 | 50.0 |
| Maliny (lub truskawki) | 1.0 | 100.0 |
TWAROŻEK DO NALEŚNIKÓW (Dodatek) (ID: 22)
Twaróg rozgnieść widelcem. Połączyć z jogurtem i miodem. Dodać cukier waniliowy i wymieszać.
SKŁADNIKI:
| Twaróg półtłusty | 0.5 | 125.0 |
| Jogurt naturalny | 1.0 | 20.0 |
| Miód | 2.0 | 16.0 |
| Cukier waniliowy | 0.25 | 4.0 |