Dzień 29. Poniedziałek

Obiad (ID: 135)

CHRUPIĄCE FRYTKI (Dodatek) (ID: 39)

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ziemniaki obrać, pokroić na kształt frytek. Do naczynia wlać wodę i połączyć z łyżką cukru. Wrzucić pokrojone ziemniaki i moczyć około godzinę. Następnie odsączyć, wytrzeć frytki ręcznikiem papierowym. Skropić olejem i natrzeć solą. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 25-30 minut.

SKŁADNIKI:

Ziemniak 4.0 300.0
Cukier 1.0 12.0
Olej rzepakowy 0.5 10.0
Sól 1.0 0.3

PIECZONA ROLADKA Z PIERSI KURCZAKA Z MOZZARELLĄ (Posiłek) (ID: 43)

Mięso rozbić tłuczkiem. Doprawić przyprawami. Następnie ułożyć kawałki mozzarelli i zawinąć ciasno w roladkę. Nasmarować olejem. Umieścić w rękawie do pieczenia lub owinąć folią aluminiową. Piec w 180 stopniach około 20 minut.

SKŁADNIKI:

Ser mozzarella 0.25 31.25
Olej rzepakowy 1.0 5.0
Oregano suszone 1.0 0.3
Papryka suszona w proszku 1.0 4.0
Pieprz czarny 1.0 0.3
Pierś z kurczaka 200.0 200.0
Sól 1.0 0.3

Śniadanie (ID: 134)

JOGURT Z PŁATKAMI OWSIANYMI, KAWAŁKAMI CZEKOLADY I BANANEM (Posiłek) (ID: 4)

Jogurt połączyć ze zwykłymi płatkami owsianymi.

SKŁADNIKI:

Płatki owsiane 4.0 40.0
Czekolada mleczna 2.0 12.0
Jogurt naturalny 1.0 180.0
Banan 1.0 120.0

Kolacja (ID: 136)

BUŁKA Z SZYNKĄ I POMIDORKAMI (Posiłek) (ID: 14)

Przygotować kanapki bez masła (dla Niko)

SKŁADNIKI:

Bułka grahamka 1.0 90.0
Szynka drobiowa 2.0 30.0
Pomidor koktajlowy 1.0 100.0