Dzień 29. Poniedziałek
Obiad (ID: 135)
CHRUPIĄCE FRYTKI (Dodatek) (ID: 39)
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ziemniaki obrać, pokroić na kształt frytek. Do naczynia wlać wodę i połączyć z łyżką cukru. Wrzucić pokrojone ziemniaki i moczyć około godzinę. Następnie odsączyć, wytrzeć frytki ręcznikiem papierowym. Skropić olejem i natrzeć solą. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 25-30 minut.
SKŁADNIKI:
| Ziemniak | 4.0 | 300.0 |
| Cukier | 1.0 | 12.0 |
| Olej rzepakowy | 0.5 | 10.0 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
PIECZONA ROLADKA Z PIERSI KURCZAKA Z MOZZARELLĄ (Posiłek) (ID: 43)
Mięso rozbić tłuczkiem. Doprawić przyprawami. Następnie ułożyć kawałki mozzarelli i zawinąć ciasno w roladkę. Nasmarować olejem. Umieścić w rękawie do pieczenia lub owinąć folią aluminiową. Piec w 180 stopniach około 20 minut.
SKŁADNIKI:
| Ser mozzarella | 0.25 | 31.25 |
| Olej rzepakowy | 1.0 | 5.0 |
| Oregano suszone | 1.0 | 0.3 |
| Papryka suszona w proszku | 1.0 | 4.0 |
| Pieprz czarny | 1.0 | 0.3 |
| Pierś z kurczaka | 200.0 | 200.0 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
Śniadanie (ID: 134)
JOGURT Z PŁATKAMI OWSIANYMI, KAWAŁKAMI CZEKOLADY I BANANEM (Posiłek) (ID: 4)
Jogurt połączyć ze zwykłymi płatkami owsianymi.
SKŁADNIKI:
| Płatki owsiane | 4.0 | 40.0 |
| Czekolada mleczna | 2.0 | 12.0 |
| Jogurt naturalny | 1.0 | 180.0 |
| Banan | 1.0 | 120.0 |
Kolacja (ID: 136)
BUŁKA Z SZYNKĄ I POMIDORKAMI (Posiłek) (ID: 14)
Przygotować kanapki bez masła (dla Niko)
SKŁADNIKI:
| Bułka grahamka | 1.0 | 90.0 |
| Szynka drobiowa | 2.0 | 30.0 |
| Pomidor koktajlowy | 1.0 | 100.0 |