Dzień 28. Niedziela
Śniadanie (ID: 107)
PIECZONA OWSIANKA Z BORÓWKAMI I KAWAŁKAMI CZEKOLADY (Posiłek) (ID: 53)
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Płatki przełożyć do naczynia, zalać mlekiem, dodać miód. Zblendować całość. Następnie dodać borówki i delikatnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego do zapiekania. Na talerzyk oddzielnie pokruszyć czekoladę. Piec około 20 minut.
SKŁADNIKI:
| Płatki owsiane | 5.0 | 50.0 |
| Mleko 2% | 0.5 | 115.0 |
| Miód | 1.0 | 8.0 |
| Borówka amerykańska | 2.0 | 100.0 |
| Czekolada gorzka | 1.5 | 15.0 |
KAKAO (Napój) (ID: 178)
Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
SKŁADNIKI:
| Kakao Puchatek | 20.0 | 20.0 |
| Mleko 2% | 200.0 | 200.0 |
II Śniadanie (ID: 108)
Obiad (ID: 109)
Kolacja (ID: 110)
TRUSKAWKOWE PLACUSZKI Z RICOTTY (Posiłek) (ID: 184)
Ricottę wymieszać z mlekiem, jajkiem, miodem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Na końcu wrzucić pokrojone w plastry truskawki. Smażyć na rozgrzanej patelni. Na placuszki położyć pokrojone w plasterki świeże truskawki.
SKŁADNIKI:
| Ser ricotta | 2.0 | 40.0 |
| Mleko 2% | 2.0 | 30.0 |
| Jajko | 1.0 | 50.0 |
| Miód | 1.0 | 8.0 |
| Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 | 3.0 | 45.0 |
| Proszek do pieczenia | 1.0 | 0.3 |
| Truskawki | 1.0 | 70.0 |