Dzień 28. Niedziela

Śniadanie (ID: 107)

PIECZONA OWSIANKA Z BORÓWKAMI I KAWAŁKAMI CZEKOLADY (Posiłek) (ID: 53)

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Płatki przełożyć do naczynia, zalać mlekiem, dodać miód. Zblendować całość. Następnie dodać borówki i delikatnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego do zapiekania. Na talerzyk oddzielnie pokruszyć czekoladę. Piec około 20 minut.

SKŁADNIKI:

Płatki owsiane 5.0 50.0
Mleko 2% 0.5 115.0
Miód 1.0 8.0
Borówka amerykańska 2.0 100.0
Czekolada gorzka 1.5 15.0

KAKAO (Napój) (ID: 178)

Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.

SKŁADNIKI:

Kakao Puchatek 20.0 20.0
Mleko 2% 200.0 200.0

II Śniadanie (ID: 108)

Obiad (ID: 109)

Kolacja (ID: 110)

TRUSKAWKOWE PLACUSZKI Z RICOTTY (Posiłek) (ID: 184)

Ricottę wymieszać z mlekiem, jajkiem, miodem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Na końcu wrzucić pokrojone w plastry truskawki. Smażyć na rozgrzanej patelni. Na placuszki położyć pokrojone w plasterki świeże truskawki.

SKŁADNIKI:

Ser ricotta 2.0 40.0
Mleko 2% 2.0 30.0
Jajko 1.0 50.0
Miód 1.0 8.0
Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 3.0 45.0
Proszek do pieczenia 1.0 0.3
Truskawki 1.0 70.0