Dzień 27. Sobota
II Śniadanie (ID: 104)
Obiad (ID: 105)
Kolacja (ID: 106)
MAKARON Z MUSEM TRUSKAWKOWYM (Posiłek) (ID: 190)
Makaron świderki ugotować w wodzie z solą. Mrożone, lub świeże truskawki zmiksować z miodem.
SKŁADNIKI:
| Makaron | 60.0 | 60.0 |
| Truskawki | 200.0 | 200.0 |
| Sól | 0.3 | 3.0 |
Śniadanie (ID: 103)
OWSIANKA ZAPIEKANA Z TRUSKAWKAMI (Posiłek) (ID: 146)
Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać kakao i mleko. Wymieszać całość z płatkami owsianymi. Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć owsiankę z owocami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Podawać z pokruszonym oreo i świeżą truskawką pokrojoną w ćwiartki.
SKŁADNIKI:
| Banan | 1.0 | 120.0 |
| Ciastko OREO | 2.0 | 22.0 |
| Mleko 2% | 90.0 | 90.0 |
| Płatki owsiane | 0.5 | 55.0 |
| Truskawka | 1.0 | 50.0 |
| kakao | 6.0 | 30.0 |
KAKAO (Napój) (ID: 171)
Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
SKŁADNIKI:
| Kakao Puchatek | 20.0 | 20.0 |
| Mleko 2% | 200.0 | 200.0 |