Dzień 27. Sobota

II Śniadanie (ID: 104)

Obiad (ID: 105)

Kolacja (ID: 106)

MAKARON Z MUSEM TRUSKAWKOWYM (Posiłek) (ID: 190)

Makaron świderki ugotować w wodzie z solą. Mrożone, lub świeże truskawki zmiksować z miodem.

SKŁADNIKI:

Makaron 60.0 60.0
Truskawki 200.0 200.0
Sól 0.3 3.0

Śniadanie (ID: 103)

OWSIANKA ZAPIEKANA Z TRUSKAWKAMI (Posiłek) (ID: 146)

Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać kakao i mleko. Wymieszać całość z płatkami owsianymi. Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć owsiankę z owocami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Podawać z pokruszonym oreo i świeżą truskawką pokrojoną w ćwiartki.

SKŁADNIKI:

Banan 1.0 120.0
Ciastko OREO 2.0 22.0
Mleko 2% 90.0 90.0
Płatki owsiane 0.5 55.0
Truskawka 1.0 50.0
kakao 6.0 30.0

KAKAO (Napój) (ID: 171)

Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.

SKŁADNIKI:

Kakao Puchatek 20.0 20.0
Mleko 2% 200.0 200.0