Dzień 24. Środa

Obiad (ID: 93)

SOK POMARAŃCZOWY (ŚWIEŻY) (Napój) (ID: 154)

Wycisnąć 2 pomarańcze (dla Niko)

SKŁADNIKI:

Pomarańcze 2.0 240.0

ZAPIEKANKA MEKSYKAŃSKA Z MAKARONEM (Posiłek) (ID: 155)

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie. Dodać mięso mielone i smażyć. Doprawić. Dodać pokrojoną paprykę i odsączoną fasolę. Dodać przecier i podgrzewać. W razie potrzeby doprawić. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypać startym lub pokrojonym serem. Piec około 20 minut. Makaron Penne/ pióra ugotować i podawać sam na oddzielnym talerzu.

SKŁADNIKI:

Makaron penne/pióra 60.0 60.0
Cebula 0.5 50.0
Czosnek 1.0 5.0
Oliwa z oliwek 1.0 5.0
Mięso mielone z indyka 100.0 100.0
Sól 1.0 0.3
Oregano suszone 0.5 2.0
Papryka ostra w proszku 1.0 4.0
Kmin rzymski (mielony) 0.5 2.5
Papryka czerwona 0.25 57.5
Fasola czerwona z puszki 50.0 50.0
Przecier pomidorowy 0.5 120.0
Ser mozzarella 1.0 20.0

Śniadanie (ID: 91)

KAKAO (Napój) (ID: 151)

Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.

SKŁADNIKI:

Kakao Puchatek 20.0 20.0
Mleko 2% 200.0 200.0

OMLET BUDYNIOWY Z BRZOSKWINIAMI (Posiłek) (ID: 152)

Jajka wbić do naczynia, dodać mleko, proszek budyniowy, mąkę i ubić trzepaczką. Brzoskwinie obrać, pokroić w kostkę i poddusić na patelni na oleju. Wlać na to przygotowaną masę. Przykryć i smażyć na małym ogniu. Następnie przewrócić na drugą stronę.

SKŁADNIKI:

Jajko 2.0 100.0
Mleko 2% 2.0 30.0
Budyń waniliowy (proszek) 3.0 12.0
Mąka pszenna 2.0 24.0
Brzoskwinia 0.5 65.0
Olej rzepakowy 1.0 5.0

II Śniadanie (ID: 92)

Kolacja (ID: 94)

BANANOWE PLACUSZKI Z MASCARPONE (Posiłek) (ID: 150)

Mascarpone wymieszać z mlekiem, jajkiem, miodem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać banan. Wszystko razem zmielić. Smażyć na rozgrzanej patelni. Podawać z musem malinowym.

SKŁADNIKI:

Ser mascarpone 60.0 60.0
Mleko 2% 3.0 45.0
Jajko 2.0 None
Miód 1.0 8.0
Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 3.0 45.0
Proszek do pieczenia 1.5 None
Banan 1.0 60.0
Maliny 10.0 130.0