Dzień 21. Niedziela

Śniadanie (ID: 80)

KAKAO (Napój) (ID: 131)

Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.

SKŁADNIKI:

Kakao Puchatek 20.0 20.0
Mleko 2% 200.0 200.0

PIECZONY NALEŚNIK Z JABŁKIEM I CYNAMONEM (Posiłek) (ID: 68)

Jajka i mleko powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Patelnię, którą można wkładać do piekarnika, rozgrzać na kuchence lub nagrzewać w rozgrzewającym się piekarniku. Gdy patelnia będzie gorąca, posmarować ją masłem. Jajka, mąkę, mleko, cukier i sól zmiksować krótko i powoli wlewać na patelnię. Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone jabłko. Posypać cynamonem. Piec 15-20 minut.

SKŁADNIKI:

Jajko 1.0 50.0
Mleko 2% 0.25 57.5
Mąka pszenna 0.25 32.5
Cukier 2.0 10.0
Sól 1.0 0.3
Masło 1.0 10.0
Jabłko 1.0 170.0
Cynamon 1.0 0.5

II Śniadanie (ID: 81)

Kolacja (ID: 82)

BUŁKA (Dodatek) (ID: 136)

Bułka biała

SKŁADNIKI:

Biała bułka 1.0 60.0

ZUPA KREM Z POMIDORÓW (THERMOMIX) (Posiłek) (ID: 135)

Zupę proszę przygotować według przepisu Thermomix. Aby uzyskać bulion warzywny należy zalać gorącą wodą mieszankę suszonych warzyw (Vegeta Natur lub Culineo - 1 łyżeczkę zalać szklanką gorącej wody).

SKŁADNIKI:

Czosnek 0.5 2.5
Cebula 0.25 25.0
Masło 15.0 15.0
Pomidory w puszce 350.0 350.0
Koncentrat pomidorowy 35.0 35.0
Sól 0.5 3.0
Cukier 0.5 2.5
Oregano suszone 0.25 1.0
Bulion warzywny przygotowany z suszonych warzyw Vegeta Natur lub Culineo 25.0 25.0
Śmietana 30% tłuszczu 50.0 50.0
Bazylia świeża 0.5 1.5