Dzień 21. Niedziela
Śniadanie (ID: 80)
KAKAO (Napój) (ID: 131)
Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
SKŁADNIKI:
| Kakao Puchatek | 20.0 | 20.0 |
| Mleko 2% | 200.0 | 200.0 |
PIECZONY NALEŚNIK Z JABŁKIEM I CYNAMONEM (Posiłek) (ID: 68)
Jajka i mleko powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Patelnię, którą można wkładać do piekarnika, rozgrzać na kuchence lub nagrzewać w rozgrzewającym się piekarniku. Gdy patelnia będzie gorąca, posmarować ją masłem. Jajka, mąkę, mleko, cukier i sól zmiksować krótko i powoli wlewać na patelnię. Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone jabłko. Posypać cynamonem. Piec 15-20 minut.
SKŁADNIKI:
| Jajko | 1.0 | 50.0 |
| Mleko 2% | 0.25 | 57.5 |
| Mąka pszenna | 0.25 | 32.5 |
| Cukier | 2.0 | 10.0 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
| Masło | 1.0 | 10.0 |
| Jabłko | 1.0 | 170.0 |
| Cynamon | 1.0 | 0.5 |
II Śniadanie (ID: 81)
Kolacja (ID: 82)
BUŁKA (Dodatek) (ID: 136)
Bułka biała
SKŁADNIKI:
| Biała bułka | 1.0 | 60.0 |
ZUPA KREM Z POMIDORÓW (THERMOMIX) (Posiłek) (ID: 135)
Zupę proszę przygotować według przepisu Thermomix. Aby uzyskać bulion warzywny należy zalać gorącą wodą mieszankę suszonych warzyw (Vegeta Natur lub Culineo - 1 łyżeczkę zalać szklanką gorącej wody).
SKŁADNIKI:
| Czosnek | 0.5 | 2.5 |
| Cebula | 0.25 | 25.0 |
| Masło | 15.0 | 15.0 |
| Pomidory w puszce | 350.0 | 350.0 |
| Koncentrat pomidorowy | 35.0 | 35.0 |
| Sól | 0.5 | 3.0 |
| Cukier | 0.5 | 2.5 |
| Oregano suszone | 0.25 | 1.0 |
| Bulion warzywny przygotowany z suszonych warzyw Vegeta Natur lub Culineo | 25.0 | 25.0 |
| Śmietana 30% tłuszczu | 50.0 | 50.0 |
| Bazylia świeża | 0.5 | 1.5 |