Dzień 20. Sobota

Śniadanie (ID: 76)

JAJECZNICA Z POMIDORKAMI, PIECZYWO (Posiłek) (ID: 124)

Patelnię rozgrzać i wlać roztrzepane jajka. Mieszać, aż jajecznica się zetnie. Doprawić.

SKŁADNIKI:

Jajko 3.0 150.0
Sól 1.0 0.3
Pieprz czarny 1.0 0.3
Chleb 1.0 35.0
Pomidor koktajlowy 1.0 100.0

KAKAO (Napój) (ID: 123)

Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.

SKŁADNIKI:

Kakao Puchatek 20.0 20.0
Mleko 2% 200.0 200.0

II Śniadanie (ID: 77)

Obiad (ID: 78)

Kolacja (ID: 79)

PINSA Z SOSEM POMIDOROWYM, SZYNKĄ I MOZZARELLĄ (Posiłek) (ID: 130)

Piekarnik rozgrzać do 250 stopni z termoobiegiem. Placek posmarować przecierem, doprawić. Ułożyć mozzarellę i szynkę. Piec około 5-6 minut. Podawać z pomidorkami.

SKŁADNIKI:

Pinsa, Product of Italy 0.5 130.0
Przecier pomidorowy 4.0 60.0
Oregano suszone 0.5 2.0
Ser mozzarella 2.0 40.0
Szynka drobiowa 2.0 30.0
Pomidor koktajlowy 1.0 100.0