Dzień 2. Wtorek
Obiad (ID: 12)
PIECZONE KOTLECIKI Z INDYKA Z MARCHEWKĄ (Posiłek) (ID: 116)
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Marchew zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. W misce umieścić mielone mięso, dodać marchewkę oraz przyprawy. Wymieszać i wyrobić dłońmi. Następnie formować kotleciki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nasmarować olejem pędzelkiem. Piec około 30-40 minut. 2.Podawać z oliwkami czarnymi (oddzielnie). 3. Podawać z sokiem pomarańczowym (dla Niko).
SKŁADNIKI:
| Marchew | 0.5 | 22.5 |
| Mięso mielone z indyka | 150.0 | 150.0 |
| Olej rzepakowy | 1.0 | 5.0 |
| Oregano suszone | 0.5 | 2.0 |
| Papryka słodka w proszku | 0.5 | 2.0 |
| Pieprz czarny | 1.0 | 0.3 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
| Oliwka czarna | 4.0 | 25.0 |
| Pomarańcza | 2.0 | 240.0 |
OPIEKANE MŁODE ZIEMNIAKI W MUNDURKACH (Posiłek) (ID: 117)
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ziemniaki dokładnie wyszorować. Wytrzeć ręcznikiem papierowym lub odstawić do wyschnięcia. Następnie pokroić na grube paski lub półksiężyce. Skropić olejem (niewielką ilością) i natrzeć solą. Przełożyć na blachę ale nie wykładamy papierem, aby nie były wilgotne. Piec około 30 minut.
SKŁADNIKI:
| Ziemniak | 3.0 | 225.0 |
| Olej rzepakowy | 0.5 | 2.5 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
| Rozmaryn suszony | 1.0 | 5.0 |
| Tymianek suszony | 1.0 | 0.3 |
Śniadanie (ID: 2)
CZEKOLADOWA OWSIANKA NA MLEKU Z MALINAMI I KAWAŁKAMI CZEKOLADY (Posiłek) (ID: 13)
Czekoladę posiekać. Płatki owsiane z dodatkiem kakao ugotować na mleku. W razie potrzeby dodać wody podczas gotowania. Następnie połączyć z dodatkami. W przypadku braku czasu można płatki i nasiona zalać dzień wcześniej mlekiem. Odstawić na noc do lodówki. Rano dodać odrobinę wody, podgrzać i połączyć z dodatkami.
SKŁADNIKI:
| Czekolada mleczna | 2.0 | 12.0 |
| Kakao naturalne (proszek) | 1.0 | 5.0 |
| Mleko 2% | 1.0 | 280.0 |
| Płatki owsiane | 5.0 | 50.0 |
| Maliny | 2.0 | 140.0 |
II Śniadanie (ID: 11)
Kolacja (ID: 13)
JAJKA SADZONE NA WĘDLINIE, PIECZYWO, WARZYWA (Posiłek) (ID: 17)
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć szynkę w całości. Następnie wbić jajka i smażyć aż się zetną. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z obranym ogórkiem kiszonym.
SKŁADNIKI:
| Szynka drobiowa | 2.0 | 30.0 |
| Olej rzepakowy | 0.5 | 2.5 |
| Chleb | 2.0 | 70.0 |
| Jajko | 2.0 | 100.0 |
| Rzodkiewka | 4.0 | 60.0 |
| Ogórek kiszony | 2.0 | 120.0 |