Dzień 16. Wtorek
Obiad (ID: 62)
WRAP Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI (Posiłek) (ID: 96)
Mięso pokroić na paski lub w kostkę. Natrzeć przyprawami i usmażyć/dusić (tak żeby było miękkie) na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę warzywa aż zmiękną. Przełożyć i zawinąć w tortillę. Podpiec chwilę na patelni.
SKŁADNIKI:
| Pierś z kurczaka | 200.0 | 200.0 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
| Pieprz czarny | 1.0 | 0.3 |
| Oregano suszone | 1.0 | 0.3 |
| Papryka słodka w proszku | 1.0 | 4.0 |
| Lubczyk | 1.0 | 0.1 |
| Papryka czerwona | 0.25 | 57.5 |
| Cebula czerwona | 0.5 | 50.0 |
| Tortilla pełnoziarnista | 1.0 | 60.0 |
SOK POMARAŃCZOWY (ŚWIEŻY) (Dodatek) (ID: 97)
2 pomarańcze wycisnąć.
SKŁADNIKI:
| Pomarańcza | 2.0 | 240.0 |
Śniadanie (ID: 60)
KAKAO (Napój) (ID: 93)
Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
SKŁADNIKI:
| Kakao Puchatek | 20.0 | 20.0 |
| Mleko 2% | 200.0 | 200.0 |
PIECZONA OWSIANKA BROWNIE OREO Z BORÓWKAMI (Posiłek) (ID: 187)
Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać kakao i mleko. Wymieszać całość z płatkami owsianymi. Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć owsiankę z owocami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Podawać z pokruszonym oreo.
SKŁADNIKI:
| Banan | 0.5 | 60.0 |
| Kakao (proszek) | 3.0 | 15.0 |
| Mleko 2% | 90.0 | 90.0 |
| Płatki owsiane | 0.5 | 55.0 |
| Borówka amerykańska | 1.0 | 50.0 |
| Ciastko Oreo | 2.0 | 22.0 |
II Śniadanie (ID: 61)
Kolacja (ID: 63)
ZIOŁOWE TOSTY Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM KISZONYM (Posiłek) (ID: 84)
Pieczywo natrzeć oliwą i ziołami. Rzucić na suchą, rozgrzaną patelnię i podpiekać z obu stron na złoty kolor. Podawać z wędliną.
SKŁADNIKI:
| Chleb | 2.0 | 70.0 |
| Oliwa z oliwek | 2.0 | 10.0 |
| Bazylia suszona | 1.0 | 0.3 |
| Oregano suszone | 1.0 | 0.3 |
| Szynka drobiowa | 2.0 | 30.0 |
| Ogórek kiszony | 2.0 | 120.0 |