Dzień 16. Wtorek

Obiad (ID: 62)

WRAP Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI (Posiłek) (ID: 96)

Mięso pokroić na paski lub w kostkę. Natrzeć przyprawami i usmażyć/dusić (tak żeby było miękkie) na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę warzywa aż zmiękną. Przełożyć i zawinąć w tortillę. Podpiec chwilę na patelni.

SKŁADNIKI:

Pierś z kurczaka 200.0 200.0
Sól 1.0 0.3
Pieprz czarny 1.0 0.3
Oregano suszone 1.0 0.3
Papryka słodka w proszku 1.0 4.0
Lubczyk 1.0 0.1
Papryka czerwona 0.25 57.5
Cebula czerwona 0.5 50.0
Tortilla pełnoziarnista 1.0 60.0

SOK POMARAŃCZOWY (ŚWIEŻY) (Dodatek) (ID: 97)

2 pomarańcze wycisnąć.

SKŁADNIKI:

Pomarańcza 2.0 240.0

Śniadanie (ID: 60)

KAKAO (Napój) (ID: 93)

Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.

SKŁADNIKI:

Kakao Puchatek 20.0 20.0
Mleko 2% 200.0 200.0

PIECZONA OWSIANKA BROWNIE OREO Z BORÓWKAMI (Posiłek) (ID: 187)

Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać kakao i mleko. Wymieszać całość z płatkami owsianymi. Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć owsiankę z owocami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Podawać z pokruszonym oreo.

SKŁADNIKI:

Banan 0.5 60.0
Kakao (proszek) 3.0 15.0
Mleko 2% 90.0 90.0
Płatki owsiane 0.5 55.0
Borówka amerykańska 1.0 50.0
Ciastko Oreo 2.0 22.0

II Śniadanie (ID: 61)

Kolacja (ID: 63)

ZIOŁOWE TOSTY Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM KISZONYM (Posiłek) (ID: 84)

Pieczywo natrzeć oliwą i ziołami. Rzucić na suchą, rozgrzaną patelnię i podpiekać z obu stron na złoty kolor. Podawać z wędliną.

SKŁADNIKI:

Chleb 2.0 70.0
Oliwa z oliwek 2.0 10.0
Bazylia suszona 1.0 0.3
Oregano suszone 1.0 0.3
Szynka drobiowa 2.0 30.0
Ogórek kiszony 2.0 120.0