Dzień 14. Niedziela
Śniadanie (ID: 52)
JAJECZNICA NA MAŚLE Z PAPRYKĄ, PIECZYWO Z OLIWĄ (Posiłek) (ID: 79)
Paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło. Następnie poddusić paprykę. Wylać roztrzepane jajka i smażyć jajecznicę. Doprawić. Podawać z pieczywem.
SKŁADNIKI:
| Papryka czerwona | 0.25 | 57.5 |
| Masło | 0.5 | 2.5 |
| Jajko | 3.0 | 150.0 |
| Pieprz czarny | 1.0 | 0.3 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
| Chleb | 1.0 | 35.0 |
II Śniadanie (ID: 53)
Kolacja (ID: 55)
BAJGIEL WIELOZIARNISTY (Dodatek) (ID: 99)
Bajgiel wieloziarnisty
SKŁADNIKI:
| Bajgiel wieloziarnisty | 1.0 | 75.0 |
POMIDOR KOKTAJLOWY (Dodatek) (ID: 100)
Pomidor koktajlowy
SKŁADNIKI:
| Pomidor koktajlowy | 1.0 | 100.0 |
RZODKIEWKOWY TWAROŻEK DO PIECZYWA (Posiłek) (ID: 98)
Twaróg rozdrobnić, wymieszać z jogurtem. Rzodkiewki umyć, zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Do twarogu dodać rzodkiewki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
SKŁADNIKI:
| Twaróg półtłusty | 120.0 | 120.0 |
| Jogurt naturalny | 2.0 | 40.0 |
| Rzodkiewka | 4.0 | 60.0 |
| Pieprz czarny | 2.0 | 0.6 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |