Dzień 14. Niedziela

Śniadanie (ID: 52)

JAJECZNICA NA MAŚLE Z PAPRYKĄ, PIECZYWO Z OLIWĄ (Posiłek) (ID: 79)

Paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło. Następnie poddusić paprykę. Wylać roztrzepane jajka i smażyć jajecznicę. Doprawić. Podawać z pieczywem.

SKŁADNIKI:

Papryka czerwona 0.25 57.5
Masło 0.5 2.5
Jajko 3.0 150.0
Pieprz czarny 1.0 0.3
Sól 1.0 0.3
Chleb 1.0 35.0

II Śniadanie (ID: 53)

Kolacja (ID: 55)

BAJGIEL WIELOZIARNISTY (Dodatek) (ID: 99)

Bajgiel wieloziarnisty

SKŁADNIKI:

Bajgiel wieloziarnisty 1.0 75.0

POMIDOR KOKTAJLOWY (Dodatek) (ID: 100)

Pomidor koktajlowy

SKŁADNIKI:

Pomidor koktajlowy 1.0 100.0

RZODKIEWKOWY TWAROŻEK DO PIECZYWA (Posiłek) (ID: 98)

Twaróg rozdrobnić, wymieszać z jogurtem. Rzodkiewki umyć, zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Do twarogu dodać rzodkiewki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

SKŁADNIKI:

Twaróg półtłusty 120.0 120.0
Jogurt naturalny 2.0 40.0
Rzodkiewka 4.0 60.0
Pieprz czarny 2.0 0.6
Sól 1.0 0.3

Obiad (ID: 54)