Dzień 13. Sobota

Kolacja (ID: 33)

RACUCHY Z JABŁKAMI (Posiłek) (ID: 177)

Wymieszać suche składniki. Dodać ciepłe mleko, jajko i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Jabłko obrać, pokroić na kawałki, dodać do masy, wymieszać. Rozgrzać patelnie i smażyć na średnim ogniu z obu stron.

SKŁADNIKI:

Cukier 1.0 12.0
Cynamon 0.13 0.5
Drożdże suszone 0.5 1.5
Mąka pszenna 0.5 52.5
Mleko 2% 0.25 57.5
Jajko 0.5 25.0
Jabłko 0.5 85.0

Śniadanie (ID: 48)

GRZANKI Z JAJECZNICĄ, POMIDORKAMI I KOPERKIEM (Posiłek) (ID: 172)

Pieczywo zapiec w piekarniku lub w tosterze. Jajka rozmieszać i wlać na rozgrzaną patelnię. Przyprawić ulubionymi ziołami. Podawać osobno z grzankami, obranymi pomidorkami i posiekanym koperkiem.

SKŁADNIKI:

Chleb 2.0 70.0
Jajko 2.0 100.0
Pomidor koktajlowy 1.0 100.0
Pieprz czarny 1.0 0.3
Sól 1.0 0.3
Koperek 1.0 5.0
Oregano 2.0 1.0
Zioła prowansalskie 2.0 1.0

II Śniadanie (ID: 49)

Obiad (ID: 50)