Dzień 13. Sobota
Kolacja (ID: 33)
RACUCHY Z JABŁKAMI (Posiłek) (ID: 177)
Wymieszać suche składniki. Dodać ciepłe mleko, jajko i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Jabłko obrać, pokroić na kawałki, dodać do masy, wymieszać. Rozgrzać patelnie i smażyć na średnim ogniu z obu stron.
SKŁADNIKI:
| Cukier | 1.0 | 12.0 |
| Cynamon | 0.13 | 0.5 |
| Drożdże suszone | 0.5 | 1.5 |
| Mąka pszenna | 0.5 | 52.5 |
| Mleko 2% | 0.25 | 57.5 |
| Jajko | 0.5 | 25.0 |
| Jabłko | 0.5 | 85.0 |
Śniadanie (ID: 48)
GRZANKI Z JAJECZNICĄ, POMIDORKAMI I KOPERKIEM (Posiłek) (ID: 172)
Pieczywo zapiec w piekarniku lub w tosterze. Jajka rozmieszać i wlać na rozgrzaną patelnię. Przyprawić ulubionymi ziołami. Podawać osobno z grzankami, obranymi pomidorkami i posiekanym koperkiem.
SKŁADNIKI:
| Chleb | 2.0 | 70.0 |
| Jajko | 2.0 | 100.0 |
| Pomidor koktajlowy | 1.0 | 100.0 |
| Pieprz czarny | 1.0 | 0.3 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
| Koperek | 1.0 | 5.0 |
| Oregano | 2.0 | 1.0 |
| Zioła prowansalskie | 2.0 | 1.0 |