Dzień 12. Piątek

Kolacja (ID: 47)

ZAPIEKANKA Z BAGIETKI Z MOZZARELLĄ I WĘDLINĄ, OGÓRKI KISZONE (Posiłek) (ID: 72)

Bagietkę przekroić wzdłuż na pół, ułożyć wędlinę. Wierzch posypać tartym lub pokrojonym serem. Zapiekać w piekarniku w 200 stopniach aż ser będzie miał złocisty kolor.

SKŁADNIKI:

Bagietka 0.5 70.0
Szynka drobiowa 2.0 30.0
Ser mozzarella 0.5 62.5
Ogórek kiszony 2.0 120.0

Śniadanie (ID: 44)

PANCACES Z MALINAMI (Posiłek) (ID: 185)

Wg przepisu Termomix. Podawać z malinowym musem.

SKŁADNIKI:

Masło 50.0 50.0
Mleko 2% 300.0 300.0
Cukier 30.0 30.0
Mąka pszenna 200.0 200.0
Proszek do pieczenia 1.0 15.0
Sól 0.5 5.0
Jajka 2.0 120.0
Maliny 1.0 50.0

Obiad (ID: 46)

CHICKEN MASALA Z RYŻEM (Posiłek) (ID: 70)

Ryż ugotować. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić posiekaną cebulę. Dodać starty czosnek oraz imbir. Następnie dodać pokrojone mięso oraz (tylko mała szczypta pieprzu cayenne) wszystkie przyprawy. Kiedy mięso będzie gotowe, dodać przecier. Na koniec połączyć z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać więcej przypraw. Ogórek kiszony obrać i podać oddzielnie.

SKŁADNIKI:

Olej rzepakowy 2.0 10.0
Cebula 0.5 50.0
Czosnek 1.0 5.0
Imbir 2.0 20.0
Pierś z kurczaka 300.0 200.0
Cynamon 0.25 1.0
Kurkuma mielona 1.0 5.0
Gałka muszkatołowa mielona 0.25 1.0
Ryż biały 70.0 70.0
Papryka słodka w proszku 1.0 4.0
Pieprz cayenne 0.12 0.5
Garam masala 2.0 10.0
Przecier pomidorowy 0.25 60.0
Jogurt grecki 2.0 40.0
Ogórek kiszony 2.0 60.0

II Śniadanie (ID: 45)