Dzień 11. Czwartek
Śniadanie (ID: 40)
RACUSZKI Z CUKREM PUDREM (Posiłek) (ID: 132)
W miseczce umieścić jogurt, cukier i jajka. Wymieszać dokładnie rózgą do połączenia składników. Następnie dodać mąkę i sodę. Wymieszać. Placuszki najlepiej smażyć na nieprzywierającej patelni np. naleśnikowej. Racuszki smażyć na oleju z obu stron. Podawać z cukrem pudrem i malinami.
SKŁADNIKI:
| Cukier puder | 0.5 | 5.0 |
| Jajko | 1.0 | 50.0 |
| Cukier | 0.5 | 2.5 |
| Jogurt grecki | 85.0 | 85.0 |
| Mąka pszenna | 60.0 | 60.0 |
| Proszek do pieczenia | 0.5 | 2.0 |
| Maliny | 1.0 | 50.0 |
II Śniadanie (ID: 41)
Kolacja (ID: 43)
RYŻ NA MLEKU Z DUSZONYM JABŁKIEM, CYNAMONEM (Posiłek) (ID: 67)
Ryż wysypać z torebki i ugotować na mleku. W razie potrzeby podczas gotowania dodać wody. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Do garnka z grubym dnem wrzucić masło, jabłka i dusić aż zmiękną. W razie potrzeby podlać wodą. Dodać cynamon i miód. Ugotowany ryż podawać osobno w miseczce a w drugiej duszone jabłka.
SKŁADNIKI:
| Ryż biały wtorebkach | 50.0 | 50.0 |
| Mleko 2% | 0.75 | 172.5 |
| Jabłko | 1.0 | 170.0 |
| Masło | 2.0 | 10.0 |
| Cynamon | 1.0 | 4.0 |
| Miód | 1.0 | 8.0 |
Obiad (ID: 42)
SPAGHETTI BOLOGNESE (THERMOMIX) (Posiłek) (ID: 66)
Danie przygotować według przepisu Thermomix.
SKŁADNIKI:
| Ser parmezan | 20.0 | 20.0 |
| Makaron | 100.0 | 100.0 |
| Czosnek | 0.4 | 2.0 |
| Seler naciowy | 20.0 | 20.0 |
| Marchew | 20.0 | 20.0 |
| Cebula | 0.2 | 20.0 |
| Chude mięso mielone z szynki wieprzowej | 80.0 | 80.0 |
| Oliwa z oliwek | 10.0 | 10.0 |
| Sól | 0.2 | 1.2 |
| Pomidory w puszce | 0.2 | 80.0 |
| Koncentrat pomidorowy | 20.0 | 20.0 |
| Wino czerwone | 10.0 | 10.0 |
| Liść laurowy | 0.2 | 0.06 |
| Pieprz czarny | 0.1 | 0.4 |
| Cukier | 0.2 | 1.0 |