Dzień 1. Poniedziałek

II Śniadanie (ID: 5)

Obiad (ID: 6)

KURCZAK W MARYNACIE PIECZONY W RĘKAWIE Z WARZYWAMI I ZIEMNIAKAMI (Posiłek) (ID: 5)

Pierś natrzeć połową oliwy, musztardą, sokiem z cytryny i przyprawami. Ziemniaki pokroić na małą kostkę. Pozostałe warzywa pokroić na kawałki, posmarować pozostałą oliwą. Pierś umieścić w rękawie do pieczenia razem z warzywami. Piec około 40-45 minut.

SKŁADNIKI:

Musztarda 1.0 10.0
Ziemniak 4.0 300.0
Marchew 1.0 45.0
Papryka czerwona 0.25 57.5
Pierś z kurczaka 200.0 200.0
Sok z cytryny 1.0 6.0
Sól 1.0 0.3
Pieprz czarny 1.0 0.3
Papryka słodka w proszku 1.0 4.0
Zioła prowansalskie 1.0 4.0
Oliwa z oliwek 2.0 20.0

Kolacja (ID: 7)

ZAPIEKANA GRAHAMKA Z POMIDORAMI, WĘDLINĄ I MOZZARELLĄ (Posiłek) (ID: 6)

Cebulę posiekać drobno. Podsmażyć je na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pomidory i dusić aż odparuje nadmiar wody. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Bułkę przekroić, podpiec w piekarniku, położyć na połówkach farsz z patelni, szynkę, posypać startą mozzarellą i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 8-10 minut.

SKŁADNIKI:

Cebula 0.25 25.0
Bułka grahamka 1.0 90.0
Ser mozzarella 0.5 62.5
Olej rzepakowy 1.0 5.0
Pomidory w puszce 0.5 200.0
Oregano suszone 0.25 1.0
Sól 2.0 0.6
Pieprz czarny 1.0 0.3
Szynka drobiowa 1.0 15.0

Śniadanie (ID: 1)

TORTILLA Z MOZZARELLĄ, PAPRYKĄ I WĘDLINĄ (Posiłek) (ID: 64)

Na placku tortilli ułożyć kawałki mozzarelli, wędliny i pokrojoną cienko paprykę. Złożyć i podpiekać na suchej patelni.

SKŁADNIKI:

Tortilla pełnoziarnista 1.0 60.0
Ser mozzarella 0.5 62.5
Szynka drobiowa 2.0 30.0
Papryka czerwona 0.25 57.5