Dzień 1. Poniedziałek
II Śniadanie (ID: 5)
Obiad (ID: 6)
KURCZAK W MARYNACIE PIECZONY W RĘKAWIE Z WARZYWAMI I ZIEMNIAKAMI (Posiłek) (ID: 5)
Pierś natrzeć połową oliwy, musztardą, sokiem z cytryny i przyprawami. Ziemniaki pokroić na małą kostkę. Pozostałe warzywa pokroić na kawałki, posmarować pozostałą oliwą. Pierś umieścić w rękawie do pieczenia razem z warzywami. Piec około 40-45 minut.
SKŁADNIKI:
| Musztarda | 1.0 | 10.0 |
| Ziemniak | 4.0 | 300.0 |
| Marchew | 1.0 | 45.0 |
| Papryka czerwona | 0.25 | 57.5 |
| Pierś z kurczaka | 200.0 | 200.0 |
| Sok z cytryny | 1.0 | 6.0 |
| Sól | 1.0 | 0.3 |
| Pieprz czarny | 1.0 | 0.3 |
| Papryka słodka w proszku | 1.0 | 4.0 |
| Zioła prowansalskie | 1.0 | 4.0 |
| Oliwa z oliwek | 2.0 | 20.0 |
Kolacja (ID: 7)
ZAPIEKANA GRAHAMKA Z POMIDORAMI, WĘDLINĄ I MOZZARELLĄ (Posiłek) (ID: 6)
Cebulę posiekać drobno. Podsmażyć je na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pomidory i dusić aż odparuje nadmiar wody. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Bułkę przekroić, podpiec w piekarniku, położyć na połówkach farsz z patelni, szynkę, posypać startą mozzarellą i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 8-10 minut.
SKŁADNIKI:
| Cebula | 0.25 | 25.0 |
| Bułka grahamka | 1.0 | 90.0 |
| Ser mozzarella | 0.5 | 62.5 |
| Olej rzepakowy | 1.0 | 5.0 |
| Pomidory w puszce | 0.5 | 200.0 |
| Oregano suszone | 0.25 | 1.0 |
| Sól | 2.0 | 0.6 |
| Pieprz czarny | 1.0 | 0.3 |
| Szynka drobiowa | 1.0 | 15.0 |
Śniadanie (ID: 1)
TORTILLA Z MOZZARELLĄ, PAPRYKĄ I WĘDLINĄ (Posiłek) (ID: 64)
Na placku tortilli ułożyć kawałki mozzarelli, wędliny i pokrojoną cienko paprykę. Złożyć i podpiekać na suchej patelni.
SKŁADNIKI:
| Tortilla pełnoziarnista | 1.0 | 60.0 |
| Ser mozzarella | 0.5 | 62.5 |
| Szynka drobiowa | 2.0 | 30.0 |
| Papryka czerwona | 0.25 | 57.5 |