Jajka wymieszać z mąką, mlekiem, solą i pieprzem. Masę wylać na rozgrzaną patelnię. Następnie przewrócić na drugą stronę. Przecier połączyć z oregano i posmarować nim omlet. Na wierzchu ułożyć dodatki. Przykryć i podgrzewać aż ser się rozpuści. Osobno podać obrane pomidorki koktajlowe.
| Jajko | 4.0 | sztuka | 200.0 g |
| Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 | 4.0 | łyżka | 60.0 g |
| Mleko 2% | 2.0 | łyżka | 30.0 g |
| Przecier pomidorowy | 6.0 | łyżka | 90.0 g |
| Oregano suszone | 1.0 | łyżeczka | 4.0 g |
| Szynka drobiowa | 2.0 | plaster | 30.0 g |
| Ser mozzarella | 1.0 | sztuka | 125.0 g |
| Pomidor koktajlowy | 2.0 | garść | 200.0 g |
Mąkę, jajko, mleko, wodę, olej i sól umieścić w misce i zmiksować. Patelnię naleśnikową należy dobrze rozgrzać. Smażyć naleśniki. Wyłożyć naleśniki na talerz z ręcznikiem papierowym. Naleśniki podawać z Jogurt Skyr truskawkowy (niepitny) i truskawkami. Podawać z wyciśniętym sokiem pomarańczowym.
| Mąka pszenna | 1.0 | szklanka | 130.0 g |
| Jajko | 2.0 | sztuka | 100.0 g |
| Mleko 2% | 1.0 | szklanka | 230.0 g |
| Woda źródlana | 180.0 | gram | 180.0 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Jogurt Skyr truskawkowy (niepitny) | 2.0 | opakowanie | 300.0 g |
| Truskawki | 4.0 | garść | 280.0 g |
| Pomarańcza | 4.0 | sztuka | 480.0 g |
Paprykę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić paprykę. Proszę dobrze podgrzać paprykę (do miękkości). Następnie zalać pomidorami i podgrzewać aż odparuje nadmiar wody. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Na wierzch warzyw wbić jajka i smażyć pod przykryciem aż się zetną. Trzymać na wolnym ogniu aż się jajka dobrze zetną.
| Papryka czerwona | 0.5 | sztuka | 115.0 g |
| Oliwa z oliwek | 4.0 | łyżeczka | 20.0 g |
| Pomidory w puszce | 2.0 | opakowanie | 800.0 g |
| Jajko | 4.0 | sztuka | 200.0 g |
| Chleb | 4.0 | kromka | 140.0 g |
| Bazylia | 0.5 | łyżeczka | 6.0 g |
| Oregano | 0.5 | łyżeczka | 6.0 g |
| Słodka papryka | 2.0 | łyżeczka | 20.0 g |
| Sól | 0.5 | łyżeczka | 6.0 g |
| Pieprz | 0.5 | łyżeczka | 6.0 g |