Dzień 7 - Niedziela | Śniadanie | Osoby: 2

JAJECZNICA NA MAŚLE Z SZYNKĄ, PIECZYWO, OGÓRKI KISZONE

Na patelni rozgrzać masło. Następnie podsmażyć szynkę. Wylać roztrzepane jajka i smażyć jajecznicę. Doprawić. Szynkę położyć osobno na talerzu. Podawać z obranym ogórkiem kiszonym.

Szynka drobiowa 4.0 plaster 60.0 g
Masło 0.5 łyżeczka 5.0 g
Jajko 6.0 sztuka 300.0 g
Pieprz czarny 2.0 szczypta 0.6 g
Sól 2.0 szczypta 0.6 g
Chleb 2.0 kromka 70.0 g
Ogórek kiszony 6.0 sztuka 360.0 g

Dzień 7 - Niedziela | Obiad | Osoby: 2

Dzień 7 - Niedziela | Kolacja | Osoby: 2

PIECZONE ZIEMNIAKI Z TWAROŻKIEM I KOPERKIEM

Ziemniaki umyć szczoteczką. Olej wymieszać z solą. Taką mieszanką natrzeć każdego ziemniaka. Następnie zawinąć je pojedynczo w folię aluminiową (stroną matową na zewnątrz). Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ziemniaki piec przez około 60 minut, odwracając je co 20 minut na drugą stronę. Ser rozdrobnić, wymieszać z jogurtem, pieprzem i koperkiem. Upieczone ziemniaki naciąć prawie do końca, by powstało zagłębienie. Do powstałego zagłębienia włożyć farsz.

Ziemniak 6.0 sztuka 450.0 g
Olej rzepakowy 2.0 łyżeczka 10.0 g
Sól 4.0 szczypta 1.2 g
Twaróg półtłusty 200.0 gram 200.0 g
Jogurt naturalny 2.0 łyżka 40.0 g
Pieprz czarny 4.0 szczypta 1.2 g
Koperek 4.0 łyżka 40.0 g