Dzień 6 - Sobota | Śniadanie | Osoby: 2

RACUCHY DROŻDŻOWE SEROWE

Przygotować ciasto: Wymieszać mąkę, cukier, drożdże, jajka i roztopione masło. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, na około 30 minut. Twaróg pokruszyć, dodać do ciasta. Całość wyrobić, odstawić do ponownego wyrośnięcia na 15 minut. Rozgrzać patelnię, kłaść racuchy nabierane łyżką, smażyć z obu stron na niewielkim ogniu. Smażyć bez oleju. Podawać z owocami (truskawki, maliny lub borówki)

Mąka pszenna 0.5 szklanka 65.0 g
Cukier 2.0 łyżka 24.0 g
Jajko 2.0 sztuka 100.0 g
Drożdże suszone 3.0 gram 3.0 g
Masło 25.0 gram 25.0 g
Twaróg półtłusty 75.0 gram 75.0 g
Olej rzepakowy 1.0 łyżka 10.0 g
Owoce (truskawki, maliny, borówki) 10.0 sztuka 200.0 g

Dzień 6 - Sobota | Kolacja | Osoby: 2

PIEROGI LENIWE (THERMOMIX)

Proszę przygotować danie według przepisu Thermomix.

Twaróg półtłusty 225.0 gram 225.0 g
Mąka pszenna 100.0 gram 100.0 g
Jajko 0.5 sztuka 25.0 g
Sól 0.5 łyżeczka 3.0 g

Dzień 6 - Sobota | Obiad | Osoby: 2