Przygotować ciasto: Wymieszać mąkę, cukier, drożdże, jajka i roztopione masło. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, na około 30 minut. Twaróg pokruszyć, dodać do ciasta. Całość wyrobić, odstawić do ponownego wyrośnięcia na 15 minut. Rozgrzać patelnię, kłaść racuchy nabierane łyżką, smażyć z obu stron na niewielkim ogniu. Smażyć bez oleju. Podawać z owocami (truskawki, maliny lub borówki)
| Mąka pszenna | 0.5 | szklanka | 65.0 g |
| Cukier | 2.0 | łyżka | 24.0 g |
| Jajko | 2.0 | sztuka | 100.0 g |
| Drożdże suszone | 3.0 | gram | 3.0 g |
| Masło | 25.0 | gram | 25.0 g |
| Twaróg półtłusty | 75.0 | gram | 75.0 g |
| Olej rzepakowy | 1.0 | łyżka | 10.0 g |
| Owoce (truskawki, maliny, borówki) | 10.0 | sztuka | 200.0 g |
Proszę przygotować danie według przepisu Thermomix.
| Twaróg półtłusty | 225.0 | gram | 225.0 g |
| Mąka pszenna | 100.0 | gram | 100.0 g |
| Jajko | 0.5 | sztuka | 25.0 g |
| Sól | 0.5 | łyżeczka | 3.0 g |