Jajka wbić do miseczki, dodać przesianą mąkę i kakao. Składniki razem zblendować. Do masy dodać posiekaną czekoladę mleczną, wymieszać. Rozgrzać patelnię, wlać masę. Smażyć. ok 3 minuty na średnim ogniu. Omleta przełożyć na drugą stronę, smażyć jeszcze ok. 2 minuty. Przełożyć na talerz, udekorować malinami.
| Mąka pszenna | 6.0 | łyżka | 72.0 g |
| Kakao naturalne (proszek) | 1.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Czekolada mleczna | 2.0 | kostka | 20.0 g |
| Maliny | 2.0 | garść | 140.0 g |
| Jajko | 4.0 | sztuka | 200.0 g |
Twaróg połączyć z jogurtem. Doprawić. Pomidorki podać obrane oddzielnie.
| Twaróg półtłusty | 1.0 | opakowanie | 250.0 g |
| Jogurt naturalny | 2.0 | łyżka | 40.0 g |
| Pomidor koktajlowy | 2.0 | garść | 200.0 g |
| Chleb | 4.0 | kromka | 140.0 g |
Uszka z barszczem , do uzupełnienia