Ogórek kiszony obrać.
| Ogórek kiszony | 2.0 | sztuka | 60.0 g |
maliny, lub truskawki jeśli maliny nie będą dostępne
| Maliny | 1.0 | garść | 70.0 g |
Ogórek kiszony obrać.
| Ogórek kiszonek | 2.0 | sztuka | 60.0 g |
Mięso pokroić na paski lub w kostkę. Natrzeć przyprawami i usmażyć/dusić (tak żeby było miękkie) na oliwie. Tortillę posmarować sosem. Ułożyć mięso, oliwki, mozzarellę, paprykę. Można podpiec na suchej patelni lub w opiekaczu.
| Papryka słodka w proszku | 1.0 | łyżeczka | 4.0 g |
| Oregano suszone | 1.0 | szczypta | 0.3 g |
| Oliwa z oliwek | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Przecier pomidorowy | 4.0 | łyżka | 60.0 g |
| Pierś z kurczaka | 150.0 | gram | 150.0 g |
| Sól | 1.0 | szczypta | 0.3 g |
| Pieprz czarny | 1.0 | szczypta | 0.3 g |
| Oliwki | 1.0 | garść | 45.0 g |
| Tortilla pełnoziarnista | 1.0 | sztuka | 60.0 g |
| Papryka czerwona | 0.25 | sztuka | 57.5 g |
| Ser mozzarella | 0.5 | sztuka | 62.5 g |
Ogórek kiszony obieramy dokładnie ze skórki.
| Ogórek kiszony | 2.0 | sztuka | 120.0 g |
Ogórek kiszony obrać
| Ogórek kiszony | 2.0 | sztuka | 120.0 g |
Ogórek kiszony
| Ogórek kiszony | 2.0 | sztuka | 120.0 g |
Oliwki czarne
| Oliwki czarne | 4.0 | sztuka | 12.0 g |
Wycisnąć 2 pomarańcze
| Pomarańcza | 2.0 | sztuka | 240.0 g |
Wycisnąć 2 pomarańcze (dla Niko)
| Pomarańcze | 2.0 | sztuka | 240.0 g |
Wycisnąć 2 pomarańcze (dla Niko)
| Pomarańcze | 2.0 | sztuka | 240.0 g |
Wycisnąć 2 pomarańcze (dla Niko)
| Pomarańcze | 2.0 | sztuka | 240.0 g |
Czarne oliwki
| Oliwka czarna | 4.0 | sztuka | 45.0 g |
Ogórek kiszony obrać.
| Ogórek kiszony | 2.0 | sztuka | 120.0 g |
Wycisnąć 2 pomarańcze (dla Niko)
| Pomarańcza | 2.0 | sztuka | 240.0 g |
Truskawki umyć.
| Truskawki | 1.0 | szklanka | 150.0 g |
Serek wiejski połączyć z pokrojoną rzodkiewką, można opcjonalnie dodać szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.
| Serek wiejski | 1.0 | sztuka | 200.0 g |
| Rzodkiewka | 6.0 | sztuka | 90.0 g |
| Bułka grahamka | 1.0 | sztuka | 90.0 g |
Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać kakao i mleko. Wymieszać całość z płatkami owsianymi. Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć owsiankę z owocami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Podawać z pokruszonym oreo.
| Banan | 0.5 | sztuka | 60.0 g |
| Ciastko Oreo | 2.0 | sztuka | 22.0 g |
| Kakao naturalne (proszek) | 3.0 | łyżeczka | 15.0 g |
| Mleko 2% | 90.0 | gram | 90.0 g |
| Płatki owsiane | 0.5 | szklanka | 55.0 g |
| Borówka amerykańska | 1.0 | garść | 50.0 g |
Banan
| Banan | 1.0 | sztuka | 120.0 g |
jabłko
| Jabłko | 1.0 | sztuka | 170.0 g |
SKYR PITNY PIĄTNICA - JAGODA
| SKYR PITNY PIĄTNICA - JAGODA | 1.0 | opakowanie | 330.0 g |
SKYR PITNY TRUSKAWKOWY FRUVITA
| Skyr pitny truskawkowy fruvita | 1.0 | sztuka | 250.0 g |
Jabłko obrać.
| Jabłko | 1.0 | sztuka | 170.0 g |
DROŻDŻÓWKA Z KRUSZONKĄ
| Drożdżówka z kruszonką | 1.0 | sztuka | 100.0 g |
Drożdżówka z kruszonką
| Drożdżówka z kruszonką | 1.0 | sztuka | 100.0 g |
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Płatki owsiane połączyć z cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia. Wbić jajko, dodać miękkie masło i dokładnie wymieszać łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką formować ciasteczka. Piec około 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od grubości ciastek.
| Płatki owsiane | 3.34 | łyżka | 33.34 g |
| Cukier | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Mąka pszenna | 0.67 | łyżka | 8.0 g |
| Proszek do pieczenia | 0.17 | łyżeczka | 0.67 g |
| Jajko | 0.34 | sztuka | 16.67 g |
| Masło | 13.34 | gram | 13.34 g |
Jabłko obrać. Pozbawić pestek i szypułek. Pokroić w kostkę. Przełożyć do foremki lub małego naczynia żaroodpornego lub kokilek. Płatki owsiane połączyć z mąką, masłem i cukrem. Wierzch owoców posypać kruszonką i piec w 180 stopniach aż się zarumieni.
| Jabłko | 1.0 | sztuka | 170.0 g |
| Płatki owsiane | 1.0 | łyżka | 10.0 g |
| Mąka pszenna | 2.5 | łyżka | 30.0 g |
| Masło | 1.5 | łyżka | 15.0 g |
| Cukier | 1.0 | łyżka | 12.0 g |
banana obrać.
| Banan | 1.0 | sztuka | 120.0 g |
Jabłko.
| Jabłko | 1.0 | sztuka | 170.0 g |
Kiwi obrać, pokroić w kosteczkę i wrzucić do miseczki. Podawać z miodem.
| Kiwi | 1.0 | sztuka | 75.0 g |
| Miód | 1.0 | sztuka | 10.0 g |
Proszę przygotować drożdżówki według przepisu Thermomix.
| Mąka pszenna | 71.25 | gram | 71.25 g |
| Cukier | 18.75 | gram | 18.75 g |
| Masło | 15.0 | gram | 15.0 g |
| Mleko 2% | 31.25 | gram | 31.25 g |
| Drożdże | 3.75 | gram | 3.75 g |
| Jajko | 0.25 | sztuka | 12.5 g |
| Cukier wanilinowy | 0.13 | łyżeczka | 0.5 g |
| Sól | 0.13 | szczypta | 0.04 g |
| Truskawki | 43.75 | gram | 43.75 g |
Serek wiejski połączyć z pomidorkami. Doprawić solą i pieprzem.
| Bułka | 1.0 | sztuka | 60.0 g |
| Serek wiejski | 1.0 | sztuka | 200.0 g |
| Pomidor koktajlowy | 1.0 | garść | 100.0 g |
Czekoladę roztopić i polać nią wafle.
| Wafel ryżowy | 2.0 | sztuka | 20.0 g |
| Czekolada mleczna | 3.0 | kostka | 18.0 g |
Proszę przygotować sorbet według przepisu Thermomix.
| Truskawki | 125.0 | gram | 125.0 g |
| Cukier | 15.0 | gram | 15.0 g |
| Banan | 0.25 | sztuka | 30.0 g |
Ciasteczka proszę przygotować według przepisu Thermomix.
| Orzeszki ziemne prażone | 3.4 | gram | 3.4 g |
| Czekolada gorzka | 3.4 | gram | 3.4 g |
| Masło | 6.7 | gram | 6.7 g |
| Jajko | 0.07 | sztuka | 3.4 g |
| Masło orzechowe | 3.4 | gram | 3.4 g |
| Cukier | 8.3 | gram | 8.3 g |
| Płatki owsiane | 11.7 | gram | 11.7 g |
| Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 | 5.33 | gram | 5.33 g |
| Proszek do pieczenia | 0.07 | łyżeczka | 0.27 g |
| Cynamon | 0.03 | łyżeczka | 0.13 g |
Maliny umyć.
| Maliny | 1.0 | garść | 70.0 g |
Mascarpone wymieszać z jogurtem naturalnym i miodem. Truskawki pokroić i położyć na jogurcie. Posypać pokruszonymi herbatnikami.
| Ser mascarpone | 50.0 | gram | 50.0 g |
| Skyr naturalny | 0.5 | opakowanie | 75.0 g |
| Miód | 1.0 | łyżeczka | 8.0 g |
| Truskawki | 2.0 | garść | 140.0 g |
| Herbatnik | 2.0 | sztuka | 10.0 g |
Czekolada biała
| Czekolada biała | 2.0 | kostka | 12.0 g |
Skyr PITNY jagodowy lub truskawkowy
| Jogurt skyr | 1.0 | sztuka | 150.0 g |
Jogurt Activia PITNA jagodowa lub truskawkowa
| Jogurt Activia PITNA | 1.0 | opakowanie | 256.0 g |
Jogurt Activia PITNA jagodowa lub truskawkowa
| Jogurt Activia PITNA | 1.0 | opakowanie | 230.0 g |
Jabłko obrać i pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do małego naczynia żaroodpornego wraz z malinami i borówkami. Masło połączyć z miodem, płatkami owsianymi i wiórkami. Rozetrzeć na kruszonkę i położyć na owocach. Zapiekać w 190 stopniach aż się zarumieni.
| Jabłko | 1.0 | sztuka | 170.0 g |
| Maliny | 1.0 | garść | 70.0 g |
| Borówka amerykańska | 1.0 | garść | 50.0 g |
| Cynamon | 1.0 | łyżeczka | 4.0 g |
| Wiórki kokosowe | 1.0 | łyżka | 6.0 g |
| Płatki owsiane | 2.0 | łyżka | 20.0 g |
| Masło | 1.0 | łyżka | 10.0 g |
| Miód | 1.0 | łyżeczka | 8.0 g |
Było z masłem orzechowy, które usuwamy
Serek wiejski połączyć z pokrojoną papryką. Doprawić.
| Serek wiejski | 1.0 | sztuka | 200.0 g |
| Papryka czerwona | 0.25 | sztuka | 57.5 g |
| Pieprz czarny | 1.0 | szczypta | 0.3 g |
| Sól | 1.0 | szczypta | 0.3 g |