Dzień 36 - Notatki | Śniadanie | Osoby: 1

Dzień 36 - Notatki | Kolacja | Osoby: 1

Dzień 36 - Notatki | Obiad | Osoby: 1

Ogórek kiszony

Ogórek kiszony obrać.

Ogórek kiszony 2.0 sztuka 60.0 g

Maliny

maliny, lub truskawki jeśli maliny nie będą dostępne

Maliny 1.0 garść 70.0 g

Ogórek kiszony

Ogórek kiszony obrać.

Ogórek kiszonek 2.0 sztuka 60.0 g

WRAP Z KURCZAKIEM, PRZECIEREM POMIDOROWYM I OLIWKAMI

Mięso pokroić na paski lub w kostkę. Natrzeć przyprawami i usmażyć/dusić (tak żeby było miękkie) na oliwie. Tortillę posmarować sosem. Ułożyć mięso, oliwki, mozzarellę, paprykę. Można podpiec na suchej patelni lub w opiekaczu.

Papryka słodka w proszku 1.0 łyżeczka 4.0 g
Oregano suszone 1.0 szczypta 0.3 g
Oliwa z oliwek 2.0 łyżeczka 10.0 g
Przecier pomidorowy 4.0 łyżka 60.0 g
Pierś z kurczaka 150.0 gram 150.0 g
Sól 1.0 szczypta 0.3 g
Pieprz czarny 1.0 szczypta 0.3 g
Oliwki 1.0 garść 45.0 g
Tortilla pełnoziarnista 1.0 sztuka 60.0 g
Papryka czerwona 0.25 sztuka 57.5 g
Ser mozzarella 0.5 sztuka 62.5 g

Ogórek kiszony

Ogórek kiszony obieramy dokładnie ze skórki.

Ogórek kiszony 2.0 sztuka 120.0 g

OGÓREK KISZONY

Ogórek kiszony obrać

Ogórek kiszony 2.0 sztuka 120.0 g

OGÓREK KISZONY

Ogórek kiszony

Ogórek kiszony 2.0 sztuka 120.0 g

Oliwki

Oliwki czarne

Oliwki czarne 4.0 sztuka 12.0 g

SOK POMARAŃCZOWY (ŚWIEŻY)

Wycisnąć 2 pomarańcze

Pomarańcza 2.0 sztuka 240.0 g

SOK POMARAŃCZOWY (ŚWIEŻY)

Wycisnąć 2 pomarańcze (dla Niko)

Pomarańcze 2.0 sztuka 240.0 g

SOK POMARAŃCZOWY (ŚWIEŻY)

Wycisnąć 2 pomarańcze (dla Niko)

Pomarańcze 2.0 sztuka 240.0 g

SOK POMARAŃCZOWY (ŚWIEŻY)

Wycisnąć 2 pomarańcze (dla Niko)

Pomarańcze 2.0 sztuka 240.0 g

OLIWKI

Czarne oliwki

Oliwka czarna 4.0 sztuka 45.0 g

OGÓREK KISZONY

Ogórek kiszony obrać.

Ogórek kiszony 2.0 sztuka 120.0 g

SOK POMARAŃCZOWY (ŚWIEŻY)

Wycisnąć 2 pomarańcze (dla Niko)

Pomarańcza 2.0 sztuka 240.0 g

Dzień 36 - Notatki | Kolacja | Osoby: 1

TRUSKAWKI

Truskawki umyć.

Truskawki 1.0 szklanka 150.0 g

Dzień 36 - Notatki | Kolacja | Osoby: 1

SEREK WIEJSKI Z RZODKIEWKĄ, BUŁKA

Serek wiejski połączyć z pokrojoną rzodkiewką, można opcjonalnie dodać szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.

Serek wiejski 1.0 sztuka 200.0 g
Rzodkiewka 6.0 sztuka 90.0 g
Bułka grahamka 1.0 sztuka 90.0 g

PIECZONA OWSIANKA BROWNIE OREO Z BORÓWKAMI

Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać kakao i mleko. Wymieszać całość z płatkami owsianymi. Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć owsiankę z owocami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Podawać z pokruszonym oreo.

Banan 0.5 sztuka 60.0 g
Ciastko Oreo 2.0 sztuka 22.0 g
Kakao naturalne (proszek) 3.0 łyżeczka 15.0 g
Mleko 2% 90.0 gram 90.0 g
Płatki owsiane 0.5 szklanka 55.0 g
Borówka amerykańska 1.0 garść 50.0 g

BANAN

Banan

Banan 1.0 sztuka 120.0 g

Jabłko

jabłko

Jabłko 1.0 sztuka 170.0 g

SKYR PITNY PIĄTNICA - JAGODA

SKYR PITNY PIĄTNICA - JAGODA

SKYR PITNY PIĄTNICA - JAGODA 1.0 opakowanie 330.0 g

SKYR PITNY TRUSKAWKOWY FRUVITA

SKYR PITNY TRUSKAWKOWY FRUVITA

Skyr pitny truskawkowy fruvita 1.0 sztuka 250.0 g

JABŁKO

Jabłko obrać.

Jabłko 1.0 sztuka 170.0 g

DROŻDŻÓWKA Z KRUSZONKĄ

DROŻDŻÓWKA Z KRUSZONKĄ

Drożdżówka z kruszonką 1.0 sztuka 100.0 g

DROŻDŻÓWKA Z KRUSZONKĄ

Drożdżówka z kruszonką

Drożdżówka z kruszonką 1.0 sztuka 100.0 g

CIASTECZKA OWSIANE

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Płatki owsiane połączyć z cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia. Wbić jajko, dodać miękkie masło i dokładnie wymieszać łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką formować ciasteczka. Piec około 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od grubości ciastek.

Płatki owsiane 3.34 łyżka 33.34 g
Cukier 2.0 łyżeczka 10.0 g
Mąka pszenna 0.67 łyżka 8.0 g
Proszek do pieczenia 0.17 łyżeczka 0.67 g
Jajko 0.34 sztuka 16.67 g
Masło 13.34 gram 13.34 g

JABŁKA POD OWSIANĄ KRUSZONKĄ

Jabłko obrać. Pozbawić pestek i szypułek. Pokroić w kostkę. Przełożyć do foremki lub małego naczynia żaroodpornego lub kokilek. Płatki owsiane połączyć z mąką, masłem i cukrem. Wierzch owoców posypać kruszonką i piec w 180 stopniach aż się zarumieni.

Jabłko 1.0 sztuka 170.0 g
Płatki owsiane 1.0 łyżka 10.0 g
Mąka pszenna 2.5 łyżka 30.0 g
Masło 1.5 łyżka 15.0 g
Cukier 1.0 łyżka 12.0 g

Banan

banana obrać.

Banan 1.0 sztuka 120.0 g

JABŁKO

Jabłko.

Jabłko 1.0 sztuka 170.0 g

Kiwi

Kiwi obrać, pokroić w kosteczkę i wrzucić do miseczki. Podawać z miodem.

Kiwi 1.0 sztuka 75.0 g
Miód 1.0 sztuka 10.0 g

DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ (THERMOMIX)

Proszę przygotować drożdżówki według przepisu Thermomix.

Mąka pszenna 71.25 gram 71.25 g
Cukier 18.75 gram 18.75 g
Masło 15.0 gram 15.0 g
Mleko 2% 31.25 gram 31.25 g
Drożdże 3.75 gram 3.75 g
Jajko 0.25 sztuka 12.5 g
Cukier wanilinowy 0.13 łyżeczka 0.5 g
Sól 0.13 szczypta 0.04 g
Truskawki 43.75 gram 43.75 g

SEREK WIEJSKI Z POMIDORKAMI, BUŁKA

Serek wiejski połączyć z pomidorkami. Doprawić solą i pieprzem.

Bułka 1.0 sztuka 60.0 g
Serek wiejski 1.0 sztuka 200.0 g
Pomidor koktajlowy 1.0 garść 100.0 g

WAFLE RYŻOWE W CZEKOLADZIE

Czekoladę roztopić i polać nią wafle.

Wafel ryżowy 2.0 sztuka 20.0 g
Czekolada mleczna 3.0 kostka 18.0 g

SORBET TRUSKAWKOWY (THERMOMIX)

Proszę przygotować sorbet według przepisu Thermomix.

Truskawki 125.0 gram 125.0 g
Cukier 15.0 gram 15.0 g
Banan 0.25 sztuka 30.0 g

CIASTKA OWSIANE Z ORZESZKAMI ZIEMNYMI I CZEKOLADĄ (THERMOMIX)

Ciasteczka proszę przygotować według przepisu Thermomix.

Orzeszki ziemne prażone 3.4 gram 3.4 g
Czekolada gorzka 3.4 gram 3.4 g
Masło 6.7 gram 6.7 g
Jajko 0.07 sztuka 3.4 g
Masło orzechowe 3.4 gram 3.4 g
Cukier 8.3 gram 8.3 g
Płatki owsiane 11.7 gram 11.7 g
Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 5.33 gram 5.33 g
Proszek do pieczenia 0.07 łyżeczka 0.27 g
Cynamon 0.03 łyżeczka 0.13 g

Maliny

Maliny umyć.

Maliny 1.0 garść 70.0 g

TRUSKAWKI Z MASCARPONE I HERBATNIKAMI

Mascarpone wymieszać z jogurtem naturalnym i miodem. Truskawki pokroić i położyć na jogurcie. Posypać pokruszonymi herbatnikami.

Ser mascarpone 50.0 gram 50.0 g
Skyr naturalny 0.5 opakowanie 75.0 g
Miód 1.0 łyżeczka 8.0 g
Truskawki 2.0 garść 140.0 g
Herbatnik 2.0 sztuka 10.0 g

CZEKOLADA BIAŁA

Czekolada biała

Czekolada biała 2.0 kostka 12.0 g

Skyr PITNY jagodowy lub truskawkowy

Skyr PITNY jagodowy lub truskawkowy

Jogurt skyr 1.0 sztuka 150.0 g

Jogurt Activia PITNA jagodowa lub truskawkowa

Jogurt Activia PITNA jagodowa lub truskawkowa

Jogurt Activia PITNA 1.0 opakowanie 256.0 g

Jogurt Activia PITNA jagodowa lub truskawkowa

Jogurt Activia PITNA jagodowa lub truskawkowa

Jogurt Activia PITNA 1.0 opakowanie 230.0 g

CRUMBLE OWOCOWE

Jabłko obrać i pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do małego naczynia żaroodpornego wraz z malinami i borówkami. Masło połączyć z miodem, płatkami owsianymi i wiórkami. Rozetrzeć na kruszonkę i położyć na owocach. Zapiekać w 190 stopniach aż się zarumieni.

Jabłko 1.0 sztuka 170.0 g
Maliny 1.0 garść 70.0 g
Borówka amerykańska 1.0 garść 50.0 g
Cynamon 1.0 łyżeczka 4.0 g
Wiórki kokosowe 1.0 łyżka 6.0 g
Płatki owsiane 2.0 łyżka 20.0 g
Masło 1.0 łyżka 10.0 g
Miód 1.0 łyżeczka 8.0 g

Było z masłem orzechowy, które usuwamy

Było z masłem orzechowy, które usuwamy

Dzień 36 - Notatki | Obiad | Osoby: 1

Dzień 36 - Notatki | Kolacja | Osoby: 1

SEREK WIEJSKI Z PAPRYKĄ

Serek wiejski połączyć z pokrojoną papryką. Doprawić.

Serek wiejski 1.0 sztuka 200.0 g
Papryka czerwona 0.25 sztuka 57.5 g
Pieprz czarny 1.0 szczypta 0.3 g
Sól 1.0 szczypta 0.3 g