Dzień 35 - Niedziela | Obiad | Osoby: 4

Dzień 35 - Niedziela | Śniadanie | Osoby: 2

OMLET PEŁNOZIARNISTY "SZARLOTKA"

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jajka, mąkę, cynamon zmiksować lub dokładnie wymieszać trzepaczką. Dodać starte jabłko i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju. Podawać z dżemem jagodowym lub truskawkowym lub z musem owocowym, np. z truskawek.

Jajko 4.0 sztuka 200.0 g
Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 6.0 łyżka 90.0 g
Cynamon 2.0 szczypta 1.0 g
Jabłko 2.0 sztuka 340.0 g
Olej rzepakowy 2.0 łyżeczka 10.0 g
Dżem jagodowy/truskawkowy 6.0 łyżeczka 20.0 g

PUDDING RYŻOWY Z LETNIMI OWOCAMI

Ryż dodać do mleka i całość gotować do momentu aż ryż będzie miękki (wchłonie większość mleka), często mieszając. Zdjąć z ognia. Ryż przełożyć do miseczki, na wierzchu ułożyć umyte owoce. Polać miodem.

Ryż biały 80.0 gram 80.0 g
Mleko 2% 1.5 szklanka 345.0 g
Truskawki 2.0 garść 140.0 g
Borówka amerykańska 2.0 garść 100.0 g
Miód 2.0 łyżeczka 16.0 g

Dzień 35 - Niedziela | Kolacja | Osoby: 2

KOKTAJL BANANOWY NA JOGURCIE GRECKIM

Wszystkie składniki zmiksować na koktajl. W razie potrzeby rozcieńczyć wodą.

Jogurt grecki 600.0 gram 600.0 g
Truskawki 2.0 garść 140.0 g
Banan 2.0 sztuka 240.0 g