Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jajka, mąkę, cynamon zmiksować lub dokładnie wymieszać trzepaczką. Dodać starte jabłko i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju. Podawać z dżemem jagodowym lub truskawkowym lub z musem owocowym, np. z truskawek.
| Jajko | 4.0 | sztuka | 200.0 g |
| Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 | 6.0 | łyżka | 90.0 g |
| Cynamon | 2.0 | szczypta | 1.0 g |
| Jabłko | 2.0 | sztuka | 340.0 g |
| Olej rzepakowy | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Dżem jagodowy/truskawkowy | 6.0 | łyżeczka | 20.0 g |
Ryż dodać do mleka i całość gotować do momentu aż ryż będzie miękki (wchłonie większość mleka), często mieszając. Zdjąć z ognia. Ryż przełożyć do miseczki, na wierzchu ułożyć umyte owoce. Polać miodem.
| Ryż biały | 80.0 | gram | 80.0 g |
| Mleko 2% | 1.5 | szklanka | 345.0 g |
| Truskawki | 2.0 | garść | 140.0 g |
| Borówka amerykańska | 2.0 | garść | 100.0 g |
| Miód | 2.0 | łyżeczka | 16.0 g |
Wszystkie składniki zmiksować na koktajl. W razie potrzeby rozcieńczyć wodą.
| Jogurt grecki | 600.0 | gram | 600.0 g |
| Truskawki | 2.0 | garść | 140.0 g |
| Banan | 2.0 | sztuka | 240.0 g |