Dzień 32 - Czwartek | Śniadanie | Osoby: 2

OWSIANKA A'LA LION

Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na około 15 minut. Wafel ryżowy pokruszyć, czekoladę posiekać. Płatki owsiane ugotować na mleku. Odsączone daktyle zmiksować z masłem orzechowym. Płatki owsiane przełożyć do miseczki, polać zmiksowanymi daktylami, posypać pokruszonymi waflami i posiekaną czekoladą.

Daktyle 8.0 sztuka 40.0 g
Wafel ryżowy 2.0 sztuka 20.0 g
Czekolada mleczna 2.0 kostka 20.0 g
Płatki owsiane 8.0 łyżka 80.0 g
Mleko 2% 1.5 szklanka 345.0 g
Masło orzechowe 2.0 łyżka 40.0 g

Dzień 32 - Czwartek | Obiad | Osoby: 2

MŁODE ZIEMNIAKI GOTOWANE

Ziemniaki obrać i ugotować.

Młode ziemniaki 4.0 sztuka 300.0 g
Pomarańcze 4.0 sztuka 480.0 g
Ogórki kiszone 4.0 sztuka 120.0 g

KLOPSIKI Z SOSEM POMIDOROWYM I RYŻEM (THERMOMIX)

Danie proszę przygotować według przepisu Thermomix. Wprowadziłam mniej oliwy z oliwek niż podano w przepisie.

Czosnek 1.0 ząbek 5.0 g
Cebula 40.0 gram 40.0 g
Oliwa z oliwek 20.0 gram 20.0 g
Kmin rzymski (mielony) 0.5 łyżeczka 2.5 g
Sól 0.5 łyżeczka 3.0 g
Pieprz czarny 0.26 łyżeczka 1.0 g
Papryka ostra w proszku 0.26 łyżeczka 1.0 g
Wino białe 75.0 gram 75.0 g
Mięso mielone wołowe 200.0 gram 200.0 g
Pomidory w puszce 0.5 opakowanie 200.0 g
Cukier 1.0 łyżeczka 4.0 g
Oregano suszone 0.26 łyżka 1.0 g
Koncentrat pomidorowy 15.0 gram 15.0 g
Woda źródlana 200.0 gram 200.0 g
Ryż biały 100.0 gram 100.0 g

Dzień 32 - Czwartek | Kolacja | Osoby: 2

SEREK WIEJSKI Z POMIDORKAMI, PIECZYWO z Rzodkiewką

Serek wiejski podawać osobno z pomidorkami i rzodkiewką.

Serek wiejski 2.0 sztuka 400.0 g
Pomidor koktajlowy 2.0 garść 200.0 g
Chleb 4.0 kromka 140.0 g
Rzodkiew 8.0 sztuka 80.0 g