Płatki przełożyć do naczynia. Dodać kakao, mleko, miód i zblendować. Przełożyć do naczynia i zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podawać z tartą czekoladą.
| Płatki owsiane | 8.0 | łyżka | 80.0 g |
| Mleko 2% | 1.0 | szklanka | 230.0 g |
| Kakao (proszek) | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Miód | 2.0 | łyżeczka | 16.0 g |
| Czekolada mleczna | 4.0 | kostka | 20.0 g |
Jagody zblendować z cukrem na gładki mus. Kaszę ugotować na mleku. Ugotowaną kaszę przelać do miseczki lub na talerz. Polać musem jagodowym.
| Czarne jagody | 4.0 | garść | 200.0 g |
| Cukier | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Kasza manna | 50.0 | gram | 50.0 g |
| Mleko 2% | 1.0 | szklanka | 230.0 g |
Mięso umyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, paprykami. Cebulę obrać i posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce. Rozgrzać oliwę na patelni, podsmażyć mięso. Następnie dodać pokrojone warzywa. Przygotować naleśniki: Do miski wlać mleko, dodać jajko, olej, szczyptę soli, mąkę. Wszystko razem mieszać na jednolitą masę. Smażyć na średnim ogniu na mocno rozgrzanej patelni. Na naleśniki nałożyć przygotowany farsz, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać około 15-20 minut.
| Pierś z kurczaka | 200.0 | gram | 200.0 g |
| Sól | 6.0 | szczypta | 1.8 g |
| Pieprz czarny | 4.0 | szczypta | 1.2 g |
| Papryka ostra w proszku | 0.5 | łyżeczka | 2.0 g |
| Papryka słodka w proszku | 0.5 | łyżeczka | 2.0 g |
| Cebula | 1.0 | sztuka | 100.0 g |
| Papryka czerwona | 1.0 | sztuka | 230.0 g |
| Ser mozzarella | 4.0 | plaster | 80.0 g |
| Oliwa z oliwek | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Mleko 2% | 0.6 | szklanka | 138.0 g |
| Jajko | 2.0 | sztuka | 100.0 g |
| Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 | 6.0 | łyżka | 90.0 g |
| Olej rzepakowy | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |