Dzień 3 - Środa | Śniadanie | Osoby: 2

PUSZYSTE PLACKI JOGURTOWE Z BORÓWKAMI

W miseczce umieścić jogurt i jajka. Wymieszać dokładnie rózgą do połączenia składników. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Do smażenia najlepiej sprawdzi się patelnia nieprzywierająca np. naleśnikowa. Placki smażyć z obu stron. Podawać z borówkami.

Borówka amerykańska 4.0 garść 200.0 g
Jajko 2.0 sztuka 100.0 g
Jogurt naturalny 1.0 opakowanie 180.0 g
Mąka pszenna 140.0 gram 140.0 g
Proszek do pieczenia 1.5 łyżeczka 6.0 g

Dzień 3 - Środa | Kolacja | Osoby: 2

ZAPIEKANKI Z SOSEM POMIDOROWYM, OREGANO I TARTĄ MOZZARELLĄ

Pieczywo zapiec delikatnie w piekarniku, posmarować sosem bolońskim z Łowicza (można zastąpić sosem spaghetti z Łowicza) i posypać oregano. Ponownie delikatnie zapiec. Na wierzch ułożyć tarty ser i zapiec ponownie aż ser się rozpuści. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, aż ser się roztopi.

Chleb 6.0 kromka 210.0 g
Oregano suszone 1.0 łyżka 4.0 g
Sos boloński 6.0 łyżka 90.0 g
Ser mozzarella 1.0 sztuka 125.0 g

Dzień 3 - Środa | Obiad | Osoby: 2

Naleśniki

Mąkę, jajko, mleko, wodę i sól umieścić w misce i zmiksować. Patelnię naleśnikową należy dobrze rozgrzać. Smażyć naleśniki. Wyłożyć naleśniki na talerz z ręcznikiem papierowym. Podawać z malinami, lub truskawki jeśli maliny nie będą dostępne

Mąka pszenna 1.0 szklanka 130.0 g
Mleko 2% 1.0 szklanka 230.0 g
Woda źródlana 180.0 gram 180.0 g
Sól 2.0 szczypta 0.6 g
Jajko 2.0 sztuka 100.0 g
Maliny (lub truskawki) 2.0 garść 200.0 g

TWAROŻEK DO NALEŚNIKÓW

Twaróg rozgnieść widelcem. Połączyć z jogurtem i miodem. Dodać cukier waniliowy i wymieszać.

Twaróg półtłusty 1.0 opakowanie 250.0 g
Jogurt naturalny 2.0 łyżka 40.0 g
Miód 4.0 łyżeczka 32.0 g
Cukier waniliowy 0.5 opakowanie 8.0 g