Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ziemniaki obrać, pokroić na kształt frytek. Do naczynia wlać wodę i połączyć z łyżką cukru. Wrzucić pokrojone ziemniaki i moczyć około godzinę. Następnie odsączyć, wytrzeć frytki ręcznikiem papierowym. Skropić olejem i natrzeć solą. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 25-30 minut.
| Ziemniak | 8.0 | sztuka | 600.0 g |
| Cukier | 2.0 | łyżka | 24.0 g |
| Olej rzepakowy | 1.0 | łyżka | 20.0 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
Mięso rozbić tłuczkiem. Doprawić przyprawami. Następnie ułożyć kawałki mozzarelli i zawinąć ciasno w roladkę. Nasmarować olejem. Umieścić w rękawie do pieczenia lub owinąć folią aluminiową. Piec w 180 stopniach około 20 minut.
| Ser mozzarella | 0.5 | sztuka | 62.5 g |
| Olej rzepakowy | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Oregano suszone | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Papryka suszona w proszku | 2.0 | łyżeczka | 8.0 g |
| Pieprz czarny | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Pierś z kurczaka | 400.0 | gram | 400.0 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
Jogurt połączyć ze zwykłymi płatkami owsianymi.
| Płatki owsiane | 8.0 | łyżka | 80.0 g |
| Czekolada mleczna | 4.0 | kostka | 24.0 g |
| Jogurt naturalny | 2.0 | sztuka | 360.0 g |
| Banan | 2.0 | sztuka | 240.0 g |
Przygotować kanapki bez masła (dla Niko)
| Bułka grahamka | 2.0 | sztuka | 180.0 g |
| Szynka drobiowa | 4.0 | plaster | 60.0 g |
| Pomidor koktajlowy | 2.0 | garść | 200.0 g |