Dzień 29 - Poniedziałek | Obiad | Osoby: 2

CHRUPIĄCE FRYTKI

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ziemniaki obrać, pokroić na kształt frytek. Do naczynia wlać wodę i połączyć z łyżką cukru. Wrzucić pokrojone ziemniaki i moczyć około godzinę. Następnie odsączyć, wytrzeć frytki ręcznikiem papierowym. Skropić olejem i natrzeć solą. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 25-30 minut.

Ziemniak 8.0 sztuka 600.0 g
Cukier 2.0 łyżka 24.0 g
Olej rzepakowy 1.0 łyżka 20.0 g
Sól 2.0 szczypta 0.6 g

PIECZONA ROLADKA Z PIERSI KURCZAKA Z MOZZARELLĄ

Mięso rozbić tłuczkiem. Doprawić przyprawami. Następnie ułożyć kawałki mozzarelli i zawinąć ciasno w roladkę. Nasmarować olejem. Umieścić w rękawie do pieczenia lub owinąć folią aluminiową. Piec w 180 stopniach około 20 minut.

Ser mozzarella 0.5 sztuka 62.5 g
Olej rzepakowy 2.0 łyżeczka 10.0 g
Oregano suszone 2.0 szczypta 0.6 g
Papryka suszona w proszku 2.0 łyżeczka 8.0 g
Pieprz czarny 2.0 szczypta 0.6 g
Pierś z kurczaka 400.0 gram 400.0 g
Sól 2.0 szczypta 0.6 g

Dzień 29 - Poniedziałek | Śniadanie | Osoby: 2

JOGURT Z Płatkami owsianymi, KAWAŁKAMI CZEKOLADY I BANANEM

Jogurt połączyć ze zwykłymi płatkami owsianymi.

Płatki owsiane 8.0 łyżka 80.0 g
Czekolada mleczna 4.0 kostka 24.0 g
Jogurt naturalny 2.0 sztuka 360.0 g
Banan 2.0 sztuka 240.0 g

Dzień 29 - Poniedziałek | Kolacja | Osoby: 2

BUŁKA Z SZYNKĄ I POMIDORKAMI

Przygotować kanapki bez masła (dla Niko)

Bułka grahamka 2.0 sztuka 180.0 g
Szynka drobiowa 4.0 plaster 60.0 g
Pomidor koktajlowy 2.0 garść 200.0 g