Dzień 28 - Niedziela | Śniadanie | Osoby: 2

PIECZONA OWSIANKA Z BORÓWKAMI I KAWAŁKAMI CZEKOLADY

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Płatki przełożyć do naczynia, zalać mlekiem, dodać miód. Zblendować całość. Następnie dodać borówki i delikatnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego do zapiekania. Na talerzyk oddzielnie pokruszyć czekoladę. Piec około 20 minut.

Płatki owsiane 10.0 łyżka 100.0 g
Mleko 2% 1.0 szklanka 230.0 g
Miód 2.0 łyżeczka 16.0 g
Borówka amerykańska 4.0 garść 200.0 g
Czekolada gorzka 3.0 kostka 30.0 g

KAKAO

Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.

Kakao Puchatek 40.0 gram 40.0 g
Mleko 2% 400.0 gram 400.0 g

Dzień 28 - Niedziela | Obiad | Osoby: 2

Dzień 28 - Niedziela | Kolacja | Osoby: 2

TRUSKAWKOWE PLACUSZKI Z RICOTTY

Ricottę wymieszać z mlekiem, jajkiem, miodem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Na końcu wrzucić pokrojone w plastry truskawki. Smażyć na rozgrzanej patelni. Na placuszki położyć pokrojone w plasterki świeże truskawki.

Ser ricotta 4.0 łyżka 80.0 g
Mleko 2% 4.0 łyżka 60.0 g
Jajko 2.0 sztuka 100.0 g
Miód 2.0 łyżeczka 16.0 g
Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 6.0 łyżka 90.0 g
Proszek do pieczenia 2.0 szczypta 0.6 g
Truskawki 2.0 garść 140.0 g