Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Płatki przełożyć do naczynia, zalać mlekiem, dodać miód. Zblendować całość. Następnie dodać borówki i delikatnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego do zapiekania. Na talerzyk oddzielnie pokruszyć czekoladę. Piec około 20 minut.
| Płatki owsiane | 10.0 | łyżka | 100.0 g |
| Mleko 2% | 1.0 | szklanka | 230.0 g |
| Miód | 2.0 | łyżeczka | 16.0 g |
| Borówka amerykańska | 4.0 | garść | 200.0 g |
| Czekolada gorzka | 3.0 | kostka | 30.0 g |
Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
| Kakao Puchatek | 40.0 | gram | 40.0 g |
| Mleko 2% | 400.0 | gram | 400.0 g |
Ricottę wymieszać z mlekiem, jajkiem, miodem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Na końcu wrzucić pokrojone w plastry truskawki. Smażyć na rozgrzanej patelni. Na placuszki położyć pokrojone w plasterki świeże truskawki.
| Ser ricotta | 4.0 | łyżka | 80.0 g |
| Mleko 2% | 4.0 | łyżka | 60.0 g |
| Jajko | 2.0 | sztuka | 100.0 g |
| Miód | 2.0 | łyżeczka | 16.0 g |
| Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 | 6.0 | łyżka | 90.0 g |
| Proszek do pieczenia | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Truskawki | 2.0 | garść | 140.0 g |