Makaron świderki ugotować w wodzie z solą. Mrożone, lub świeże truskawki zmiksować z miodem.
| Makaron | 120.0 | gram | 120.0 g |
| Truskawki | 400.0 | gram | 400.0 g |
| Sól | 0.6 | łyżeczka | 6.0 g |
Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać kakao i mleko. Wymieszać całość z płatkami owsianymi. Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć owsiankę z owocami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Podawać z pokruszonym oreo i świeżą truskawką pokrojoną w ćwiartki.
| Banan | 2.0 | sztuka | 240.0 g |
| Ciastko OREO | 4.0 | sztuka | 44.0 g |
| Mleko 2% | 180.0 | gram | 180.0 g |
| Płatki owsiane | 1.0 | szklanka | 110.0 g |
| Truskawka | 2.0 | garść | 100.0 g |
| kakao | 12.0 | łyżeczka | 60.0 g |
Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
| Kakao Puchatek | 40.0 | gram | 40.0 g |
| Mleko 2% | 400.0 | gram | 400.0 g |