1. Proszę przygotować danie według przepisu Thermomix, przyczym po wrzuceniu mięsa do sosu wg thermomix należy ugotować ryż . 2. Podawać z ryżem w torebce. 4. Oddzielnie podać oliwki czarne. 3. Podawać z sokiem z pomarańczy (dla Niko)
| Kmin rzymski (nasiona) | 0.52 | łyżka | 4.0 g |
| Papryczka chili suszona | 1.0 | łyżeczka | 5.0 g |
| Kolendra | 0.52 | łyżka | 6.0 g |
| Kurkuma mielona | 1.0 | łyżeczka | 5.0 g |
| Garam masala | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Pierś z kurczaka | 1000.0 | gram | 1000.0 g |
| Sok z limonki | 2.0 | łyżka | 12.0 g |
| Oliwa z oliwek | 2.0 | łyżka | 20.0 g |
| Sól | 1.52 | łyżeczka | 9.0 g |
| Orzechy nerkowca | 70.0 | gram | 70.0 g |
| Imbir | 40.0 | gram | 40.0 g |
| Czosnek | 4.0 | ząbek | 15.0 g |
| Cebula | 4.0 | sztuka | 100.0 g |
| Papryczka chili czerwona | 1.0 | sztuka | 20.0 g |
| Masło klarowane | 50.0 | gram | 50.0 g |
| Pomidory w puszce | 1.0 | opakowanie | 400.0 g |
| Śmietanka 30 % tłuszczu | 70.0 | gram | 70.0 g |
| Ryż w torebce | 4.0 | sztuka | 400.0 g |
| Pomarańcze | 8.0 | sztuka | 960.0 g |
| Oliwka czarna | 32.0 | sztuka | 200.0 g |
Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
| Kakao Puchatek | 40.0 | gram | 40.0 g |
| Mleko 2% | 400.0 | gram | 400.0 g |
Białko oddzielić od żółtka. W misce wymieszać mąkę, mleko i żółtko, dokładnie wymieszać. Białko ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Ubite białko dodać do miski z masą, delikatnie wymieszać. Rozgrzać patelnię, wlać masę. Smażyć ok. 5 minut, aż spód się zarumieni. Łopatką porozrywać omlet na mniejsze kawałki, przewrócić na drugą stronę. Smażyć ok. minutę, aż kawałki będą równomiernie zarumienione. Przed podaniem oprószyć cynamonem. Podać z serkiem homogenizowanym truskawkowym i borówkami.
| Jajko | 2.0 | sztuka | 100.0 g |
| Mąka pszenna | 0.5 | szklanka | 65.0 g |
| Mleko 2% | 0.5 | szklanka | 115.0 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Cynamon | 2.0 | szczypta | 1.0 g |
| Serek homogenizowany truskawkowy | 6.0 | łyżka | 144.0 g |
| Borówka amerykańska | 4.0 | garść | 200.0 g |
Patelnię rozgrzać. Następnie na patelnię rzucić placek tortilli. Wierzch posmarować przecierem, posypać oregano. Ułożyć kawałki wędliny oraz tarty ser. Przykryć i podgrzewać aż ser się rozpuści. Podawać z pomidorkami osobno.
| Tortilla pełnoziarnista | 2.0 | sztuka | 120.0 g |
| Przecier pomidorowy | 8.0 | łyżka | 120.0 g |
| Oregano suszone | 1.0 | łyżka | 4.0 g |
| Szynka drobiowa | 6.0 | plaster | 90.0 g |
| Ser mozzarella | 1.0 | sztuka | 125.0 g |
| Pomidor koktajlowy | 2.0 | garść | 200.0 g |