Marchew obrać przed gotowaniem. Do garnka wlewamy wodę tak, aby przykryła marchewki. Wsypujemy około 2 łyżeczki soli na 1 l wody oraz słodzimy około 1 łyżeczką na 1 l wody. Marchew gotować pod przykryciem. Po około 20-25 minutach powinna być gotowa. Ma być al dente. Aby to sprawdzić wystarczy tylko wbić delikatnie widelec w marchew.
| Marchew | 2.0 | sztuka | 90.0 g |
| Cukier | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Sól | 4.0 | łyżeczka | 20.0 g |
Piekarnik nagrzać do 210 stopni. Mięso dobrze umyć, rozbić przez folie do pieczenia na filety grubości ok. 1 cm. Musztardę wymieszać z miodem. Mięso posypać lekko solą, nasmarować sosem miodowo-musztardowym i zamarynować (wstawić do lodówki na 30 min). Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć mięso i piec ok. 25 minut. Ziemniaki obrać i ugotować. Podawać z sokiem pomarańczowym (dla Niko).
| Pierś z kurczaka | 300.0 | gram | 300.0 g |
| Musztarda | 2.0 | łyżka | 40.0 g |
| Miód | 2.0 | łyżeczka | 16.0 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Pomarańcze | 4.0 | sztuka | 240.0 g |
| Ziemniak | 6.0 | sztuka | 450.0 g |
Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
| Kakao Puchatek | 40.0 | gram | 40.0 g |
| Mleko 2% | 400.0 | gram | 400.0 g |
Pieczywo podpiec na suchej patelni, następnie przewrócić na drugą stronę.
| Chleb | 4.0 | kromka | 140.0 g |
| Serek wiejski | 1.0 | sztuka | 200.0 g |
| Szynka drobiowa | 4.0 | plaster | 60.0 g |
| Pomidor koktajlowy | 2.0 | garść | 200.0 g |
Do naczynia wbić jajka, dodać cukier i lekko ubić. Następnie dodać serek wiejski i wymieszać. Połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Smażyć na patelni nieprzywierającej. Łyżką formować placki. Po około 1,5 minuty przewracać na drugą stronę. Nie smażyć zbyt długo, aby ich nie przesuszyć. Podawać z pokrojoną truskawką.
| Serek wiejski | 1.0 | sztuka | 200.0 g |
| Jajko | 2.0 | sztuka | 100.0 g |
| Mąka pszenna | 80.0 | gram | 80.0 g |
| Cukier wanilinowy | 2.0 | łyżeczka | 8.0 g |
| Proszek do pieczenia | 1.0 | łyżeczka | 4.0 g |
| Truskawki | 16.0 | sztuka | 200.0 g |