Dzień 21 - Niedziela | Śniadanie | Osoby: 2

KAKAO

Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.

Kakao Puchatek 40.0 gram 40.0 g
Mleko 2% 400.0 gram 400.0 g

PIECZONY NALEŚNIK Z JABŁKIEM I CYNAMONEM

Jajka i mleko powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Patelnię, którą można wkładać do piekarnika, rozgrzać na kuchence lub nagrzewać w rozgrzewającym się piekarniku. Gdy patelnia będzie gorąca, posmarować ją masłem. Jajka, mąkę, mleko, cukier i sól zmiksować krótko i powoli wlewać na patelnię. Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone jabłko. Posypać cynamonem. Piec 15-20 minut.

Jajko 2.0 sztuka 100.0 g
Mleko 2% 0.5 szklanka 115.0 g
Mąka pszenna 0.5 szklanka 65.0 g
Cukier 4.0 łyżeczka 20.0 g
Sól 2.0 szczypta 0.6 g
Masło 2.0 łyżka 20.0 g
Jabłko 2.0 sztuka 340.0 g
Cynamon 2.0 szczypta 1.0 g

Dzień 21 - Niedziela | Kolacja | Osoby: 2

Bułka

Bułka biała

Biała bułka 2.0 sztuka 120.0 g

ZUPA KREM Z POMIDORÓW (THERMOMIX)

Zupę proszę przygotować według przepisu Thermomix. Aby uzyskać bulion warzywny należy zalać gorącą wodą mieszankę suszonych warzyw (Vegeta Natur lub Culineo - 1 łyżeczkę zalać szklanką gorącej wody).

Czosnek 1.0 ząbek 5.0 g
Cebula 0.5 sztuka 50.0 g
Masło 30.0 gram 30.0 g
Pomidory w puszce 700.0 gram 700.0 g
Koncentrat pomidorowy 70.0 gram 70.0 g
Sól 1.0 łyżeczka 6.0 g
Cukier 1.0 łyżeczka 5.0 g
Oregano suszone 0.5 łyżka 2.0 g
Bulion warzywny przygotowany z suszonych warzyw Vegeta Natur lub Culineo 50.0 gram 50.0 g
Śmietana 30% tłuszczu 100.0 gram 100.0 g
Bazylia świeża 1.0 garść 3.0 g