Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
| Kakao Puchatek | 40.0 | gram | 40.0 g |
| Mleko 2% | 400.0 | gram | 400.0 g |
Jajka i mleko powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Patelnię, którą można wkładać do piekarnika, rozgrzać na kuchence lub nagrzewać w rozgrzewającym się piekarniku. Gdy patelnia będzie gorąca, posmarować ją masłem. Jajka, mąkę, mleko, cukier i sól zmiksować krótko i powoli wlewać na patelnię. Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone jabłko. Posypać cynamonem. Piec 15-20 minut.
| Jajko | 2.0 | sztuka | 100.0 g |
| Mleko 2% | 0.5 | szklanka | 115.0 g |
| Mąka pszenna | 0.5 | szklanka | 65.0 g |
| Cukier | 4.0 | łyżeczka | 20.0 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Masło | 2.0 | łyżka | 20.0 g |
| Jabłko | 2.0 | sztuka | 340.0 g |
| Cynamon | 2.0 | szczypta | 1.0 g |
Bułka biała
| Biała bułka | 2.0 | sztuka | 120.0 g |
Zupę proszę przygotować według przepisu Thermomix. Aby uzyskać bulion warzywny należy zalać gorącą wodą mieszankę suszonych warzyw (Vegeta Natur lub Culineo - 1 łyżeczkę zalać szklanką gorącej wody).
| Czosnek | 1.0 | ząbek | 5.0 g |
| Cebula | 0.5 | sztuka | 50.0 g |
| Masło | 30.0 | gram | 30.0 g |
| Pomidory w puszce | 700.0 | gram | 700.0 g |
| Koncentrat pomidorowy | 70.0 | gram | 70.0 g |
| Sól | 1.0 | łyżeczka | 6.0 g |
| Cukier | 1.0 | łyżeczka | 5.0 g |
| Oregano suszone | 0.5 | łyżka | 2.0 g |
| Bulion warzywny przygotowany z suszonych warzyw Vegeta Natur lub Culineo | 50.0 | gram | 50.0 g |
| Śmietana 30% tłuszczu | 100.0 | gram | 100.0 g |
| Bazylia świeża | 1.0 | garść | 3.0 g |