Patelnię rozgrzać i wlać roztrzepane jajka. Mieszać, aż jajecznica się zetnie. Doprawić.
| Jajko | 6.0 | sztuka | 300.0 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Pieprz czarny | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Chleb | 2.0 | kromka | 70.0 g |
| Pomidor koktajlowy | 2.0 | garść | 200.0 g |
Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
| Kakao Puchatek | 40.0 | gram | 40.0 g |
| Mleko 2% | 400.0 | gram | 400.0 g |
Piekarnik rozgrzać do 250 stopni z termoobiegiem. Placek posmarować przecierem, doprawić. Ułożyć mozzarellę i szynkę. Piec około 5-6 minut. Podawać z pomidorkami.
| Pinsa, Product of Italy | 1.0 | opakowanie | 260.0 g |
| Przecier pomidorowy | 8.0 | łyżka | 120.0 g |
| Oregano suszone | 1.0 | łyżka | 4.0 g |
| Ser mozzarella | 4.0 | plaster | 80.0 g |
| Szynka drobiowa | 4.0 | plaster | 60.0 g |
| Pomidor koktajlowy | 2.0 | garść | 200.0 g |