Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
| Kakao Puchatek | 40.0 | gram | 40.0 g |
| Mleko 2% | 400.0 | gram | 400.0 g |
Płatki owsiane ugotować na mleku. W razie potrzeby dodać wody podczas gotowania. Następnie połączyć z dodatkami.
| Płatki owsiane | 10.0 | łyżka | 100.0 g |
| Mleko 2% | 2.0 | szklanka | 460.0 g |
| Truskawki | 4.0 | garść | 280.0 g |
| Morela suszona | 4.0 | sztuka | 40.0 g |
| Miód | 2.0 | łyżeczka | 16.0 g |
Ziemniaki obrać, umyć, naciąć co 3 mm uważając, by nie przeciąć do dołu. Posypać ziemniaki przyprawami. Rozgrzać piekarnik do 180-200 stopni i piec przez do miękkości zależnie od ziemniaka, 30-60 minut.
| Ziemniak | 6.0 | sztuka | 450.0 g |
| Tymianek suszony | 1.0 | łyżka | 2.5 g |
| Rozmaryn suszony | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Pieprz czarny | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
Przecier pomidorowy, świeżą bazylię, oliwę, czosnek oraz przyprawy zblendować na jednolitą masę. W tym sosie zamarynować kurczaka i odstawić do lodówki na godzinę. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Kurczaka nakłuć w kilku miejscach i wraz z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec ok. 60-90 minut. Podawać z obranym ogórkiem kiszonym (osobno).
| Przecier pomidorowy | 8.0 | łyżka | 120.0 g |
| Bazylia świeża | 2.0 | garść | 6.0 g |
| Oliwa z oliwek | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Czosnek | 2.0 | ząbek | 10.0 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Papryka słodka w proszku | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Pierś z kurczaka | 4.0 | sztuka | 360.0 g |
| Ogórek kiszony | 4.0 | sztuka | 240.0 g |
Jajka ugotować. Pieczywo podpiec na suchej patelni lub w opiekaczu. Podawać osobno z jajkiem pokrojonym w plastry i wędlina oraz z papryką obraną i pokrojoną w plastry.
| Jajko | 4.0 | sztuka | 200.0 g |
| Chleb | 4.0 | kromka | 140.0 g |
| Szynka drobiowa | 4.0 | plaster | 60.0 g |
| Papryka czerwona | 0.5 | sztuka | 115.0 g |