Mięso pokroić na paski lub w kostkę. Natrzeć przyprawami i usmażyć/dusić (tak żeby było miękkie) na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę warzywa aż zmiękną. Przełożyć i zawinąć w tortillę. Podpiec chwilę na patelni.
| Pierś z kurczaka | 400.0 | gram | 400.0 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Pieprz czarny | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Oregano suszone | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Papryka słodka w proszku | 2.0 | łyżeczka | 8.0 g |
| Lubczyk | 2.0 | szczypta | 0.2 g |
| Papryka czerwona | 0.5 | sztuka | 115.0 g |
| Cebula czerwona | 1.0 | sztuka | 100.0 g |
| Tortilla pełnoziarnista | 2.0 | sztuka | 120.0 g |
2 pomarańcze wycisnąć.
| Pomarańcza | 4.0 | sztuka | 480.0 g |
Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.
| Kakao Puchatek | 40.0 | gram | 40.0 g |
| Mleko 2% | 400.0 | gram | 400.0 g |
Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać kakao i mleko. Wymieszać całość z płatkami owsianymi. Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć owsiankę z owocami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Podawać z pokruszonym oreo.
| Banan | 1.0 | sztuka | 120.0 g |
| Kakao (proszek) | 6.0 | łyżeczka | 30.0 g |
| Mleko 2% | 180.0 | gram | 180.0 g |
| Płatki owsiane | 1.0 | szklanka | 110.0 g |
| Borówka amerykańska | 2.0 | garść | 100.0 g |
| Ciastko Oreo | 4.0 | sztuka | 44.0 g |
Pieczywo natrzeć oliwą i ziołami. Rzucić na suchą, rozgrzaną patelnię i podpiekać z obu stron na złoty kolor. Podawać z wędliną.
| Chleb | 4.0 | kromka | 140.0 g |
| Oliwa z oliwek | 4.0 | łyżeczka | 20.0 g |
| Bazylia suszona | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Oregano suszone | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Szynka drobiowa | 4.0 | plaster | 60.0 g |
| Ogórek kiszony | 4.0 | sztuka | 240.0 g |