Dzień 16 - Wtorek | Obiad | Osoby: 2

WRAP Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI

Mięso pokroić na paski lub w kostkę. Natrzeć przyprawami i usmażyć/dusić (tak żeby było miękkie) na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę warzywa aż zmiękną. Przełożyć i zawinąć w tortillę. Podpiec chwilę na patelni.

Pierś z kurczaka 400.0 gram 400.0 g
Sól 2.0 szczypta 0.6 g
Pieprz czarny 2.0 szczypta 0.6 g
Oregano suszone 2.0 szczypta 0.6 g
Papryka słodka w proszku 2.0 łyżeczka 8.0 g
Lubczyk 2.0 szczypta 0.2 g
Papryka czerwona 0.5 sztuka 115.0 g
Cebula czerwona 1.0 sztuka 100.0 g
Tortilla pełnoziarnista 2.0 sztuka 120.0 g

SOK POMARAŃCZOWY (ŚWIEŻY)

2 pomarańcze wycisnąć.

Pomarańcza 4.0 sztuka 480.0 g

Dzień 16 - Wtorek | Śniadanie | Osoby: 2

KAKAO

Mleko podgrzać i dodać kakao. Wymieszać.

Kakao Puchatek 40.0 gram 40.0 g
Mleko 2% 400.0 gram 400.0 g

PIECZONA OWSIANKA BROWNIE OREO Z BORÓWKAMI

Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać kakao i mleko. Wymieszać całość z płatkami owsianymi. Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć owsiankę z owocami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Podawać z pokruszonym oreo.

Banan 1.0 sztuka 120.0 g
Kakao (proszek) 6.0 łyżeczka 30.0 g
Mleko 2% 180.0 gram 180.0 g
Płatki owsiane 1.0 szklanka 110.0 g
Borówka amerykańska 2.0 garść 100.0 g
Ciastko Oreo 4.0 sztuka 44.0 g

Dzień 16 - Wtorek | Kolacja | Osoby: 2

ZIOŁOWE TOSTY Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM KISZONYM

Pieczywo natrzeć oliwą i ziołami. Rzucić na suchą, rozgrzaną patelnię i podpiekać z obu stron na złoty kolor. Podawać z wędliną.

Chleb 4.0 kromka 140.0 g
Oliwa z oliwek 4.0 łyżeczka 20.0 g
Bazylia suszona 2.0 szczypta 0.6 g
Oregano suszone 2.0 szczypta 0.6 g
Szynka drobiowa 4.0 plaster 60.0 g
Ogórek kiszony 4.0 sztuka 240.0 g