Paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło. Następnie poddusić paprykę. Wylać roztrzepane jajka i smażyć jajecznicę. Doprawić. Podawać z pieczywem.
| Papryka czerwona | 0.5 | sztuka | 115.0 g |
| Masło | 1.0 | łyżeczka | 5.0 g |
| Jajko | 6.0 | sztuka | 300.0 g |
| Pieprz czarny | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Chleb | 2.0 | kromka | 70.0 g |
Bajgiel wieloziarnisty
| Bajgiel wieloziarnisty | 2.0 | sztuka | 150.0 g |
Pomidor koktajlowy
| Pomidor koktajlowy | 2.0 | garść | 200.0 g |
Twaróg rozdrobnić, wymieszać z jogurtem. Rzodkiewki umyć, zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Do twarogu dodać rzodkiewki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
| Twaróg półtłusty | 240.0 | gram | 240.0 g |
| Jogurt naturalny | 4.0 | łyżka | 80.0 g |
| Rzodkiewka | 8.0 | sztuka | 120.0 g |
| Pieprz czarny | 4.0 | szczypta | 1.2 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |