Dzień 14 - Niedziela | Śniadanie | Osoby: 2

JAJECZNICA NA MAŚLE Z PAPRYKĄ, PIECZYWO Z OLIWĄ

Paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło. Następnie poddusić paprykę. Wylać roztrzepane jajka i smażyć jajecznicę. Doprawić. Podawać z pieczywem.

Papryka czerwona 0.5 sztuka 115.0 g
Masło 1.0 łyżeczka 5.0 g
Jajko 6.0 sztuka 300.0 g
Pieprz czarny 2.0 szczypta 0.6 g
Sól 2.0 szczypta 0.6 g
Chleb 2.0 kromka 70.0 g

Dzień 14 - Niedziela | Kolacja | Osoby: 2

BAJGIEL WIELOZIARNISTY

Bajgiel wieloziarnisty

Bajgiel wieloziarnisty 2.0 sztuka 150.0 g

POMIDOR KOKTAJLOWY

Pomidor koktajlowy

Pomidor koktajlowy 2.0 garść 200.0 g

RZODKIEWKOWY TWAROŻEK DO PIECZYWA

Twaróg rozdrobnić, wymieszać z jogurtem. Rzodkiewki umyć, zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Do twarogu dodać rzodkiewki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Twaróg półtłusty 240.0 gram 240.0 g
Jogurt naturalny 4.0 łyżka 80.0 g
Rzodkiewka 8.0 sztuka 120.0 g
Pieprz czarny 4.0 szczypta 1.2 g
Sól 2.0 szczypta 0.6 g

Dzień 14 - Niedziela | Obiad | Osoby: 2