Dzień 13 - Sobota | Kolacja | Osoby: 2

RACUCHY Z JABŁKAMI

Wymieszać suche składniki. Dodać ciepłe mleko, jajko i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Jabłko obrać, pokroić na kawałki, dodać do masy, wymieszać. Rozgrzać patelnie i smażyć na średnim ogniu z obu stron.

Cukier 2.0 łyżka 24.0 g
Cynamon 0.26 łyżeczka 1.0 g
Drożdże suszone 1.0 łyżeczka 3.0 g
Mąka pszenna 1.0 szklanka 105.0 g
Mleko 2% 0.5 szklanka 115.0 g
Jajko 1.0 sztuka 50.0 g
Jabłko 1.0 sztuka 170.0 g

Dzień 13 - Sobota | Śniadanie | Osoby: 2

GRZANKI Z JAJECZNICĄ, POMIDORKAMI I KOPERKIEM

Pieczywo zapiec w piekarniku lub w tosterze. Jajka rozmieszać i wlać na rozgrzaną patelnię. Przyprawić ulubionymi ziołami. Podawać osobno z grzankami, obranymi pomidorkami i posiekanym koperkiem.

Chleb 4.0 kromka 140.0 g
Jajko 4.0 sztuka 200.0 g
Pomidor koktajlowy 2.0 garść 200.0 g
Pieprz czarny 2.0 szczypta 0.6 g
Sól 2.0 szczypta 0.6 g
Koperek 2.0 łyżeczka 10.0 g
Oregano 4.0 szczypta 2.0 g
Zioła prowansalskie 4.0 szczypta 2.0 g

Dzień 13 - Sobota | Obiad | Osoby: 2