Dzień 12 - Piątek | Kolacja | Osoby: 2

ZAPIEKANKA Z BAGIETKI Z MOZZARELLĄ I WĘDLINĄ, OGÓRKI KISZONE

Bagietkę przekroić wzdłuż na pół, ułożyć wędlinę. Wierzch posypać tartym lub pokrojonym serem. Zapiekać w piekarniku w 200 stopniach aż ser będzie miał złocisty kolor.

Bagietka 1.0 sztuka 140.0 g
Szynka drobiowa 4.0 plaster 60.0 g
Ser mozzarella 1.0 sztuka 125.0 g
Ogórek kiszony 4.0 sztuka 240.0 g

Dzień 12 - Piątek | Śniadanie | Osoby: 2

Pancaces z malinami

Wg przepisu Termomix. Podawać z malinowym musem.

Masło 100.0 gram 100.0 g
Mleko 2% 600.0 gram 600.0 g
Cukier 60.0 gram 60.0 g
Mąka pszenna 400.0 gram 400.0 g
Proszek do pieczenia 2.0 łyżeczka 30.0 g
Sól 1.0 łyżeczka 10.0 g
Jajka 4.0 sztuka 240.0 g
Maliny 2.0 garść 100.0 g

Dzień 12 - Piątek | Obiad | Osoby: 4

CHICKEN MASALA Z RYŻEM

Ryż ugotować. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić posiekaną cebulę. Dodać starty czosnek oraz imbir. Następnie dodać pokrojone mięso oraz (tylko mała szczypta pieprzu cayenne) wszystkie przyprawy. Kiedy mięso będzie gotowe, dodać przecier. Na koniec połączyć z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać więcej przypraw. Ogórek kiszony obrać i podać oddzielnie.

Olej rzepakowy 8.0 łyżeczka 40.0 g
Cebula 2.0 sztuka 200.0 g
Czosnek 4.0 ząbek 20.0 g
Imbir 8.0 kostka 80.0 g
Pierś z kurczaka 1200.0 gram 800.0 g
Cynamon 1.0 łyżeczka 4.0 g
Kurkuma mielona 4.0 łyżeczka 20.0 g
Gałka muszkatołowa mielona 1.0 łyżeczka 4.0 g
Ryż biały 280.0 gram 280.0 g
Papryka słodka w proszku 4.0 łyżeczka 16.0 g
Pieprz cayenne 0.48 łyżeczka 2.0 g
Garam masala 8.0 łyżeczka 40.0 g
Przecier pomidorowy 1.0 szklanka 240.0 g
Jogurt grecki 8.0 łyżka 160.0 g
Ogórek kiszony 8.0 sztuka 240.0 g