Bagietkę przekroić wzdłuż na pół, ułożyć wędlinę. Wierzch posypać tartym lub pokrojonym serem. Zapiekać w piekarniku w 200 stopniach aż ser będzie miał złocisty kolor.
| Bagietka | 1.0 | sztuka | 140.0 g |
| Szynka drobiowa | 4.0 | plaster | 60.0 g |
| Ser mozzarella | 1.0 | sztuka | 125.0 g |
| Ogórek kiszony | 4.0 | sztuka | 240.0 g |
Wg przepisu Termomix. Podawać z malinowym musem.
| Masło | 100.0 | gram | 100.0 g |
| Mleko 2% | 600.0 | gram | 600.0 g |
| Cukier | 60.0 | gram | 60.0 g |
| Mąka pszenna | 400.0 | gram | 400.0 g |
| Proszek do pieczenia | 2.0 | łyżeczka | 30.0 g |
| Sól | 1.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Jajka | 4.0 | sztuka | 240.0 g |
| Maliny | 2.0 | garść | 100.0 g |
Ryż ugotować. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić posiekaną cebulę. Dodać starty czosnek oraz imbir. Następnie dodać pokrojone mięso oraz (tylko mała szczypta pieprzu cayenne) wszystkie przyprawy. Kiedy mięso będzie gotowe, dodać przecier. Na koniec połączyć z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać więcej przypraw. Ogórek kiszony obrać i podać oddzielnie.
| Olej rzepakowy | 8.0 | łyżeczka | 40.0 g |
| Cebula | 2.0 | sztuka | 200.0 g |
| Czosnek | 4.0 | ząbek | 20.0 g |
| Imbir | 8.0 | kostka | 80.0 g |
| Pierś z kurczaka | 1200.0 | gram | 800.0 g |
| Cynamon | 1.0 | łyżeczka | 4.0 g |
| Kurkuma mielona | 4.0 | łyżeczka | 20.0 g |
| Gałka muszkatołowa mielona | 1.0 | łyżeczka | 4.0 g |
| Ryż biały | 280.0 | gram | 280.0 g |
| Papryka słodka w proszku | 4.0 | łyżeczka | 16.0 g |
| Pieprz cayenne | 0.48 | łyżeczka | 2.0 g |
| Garam masala | 8.0 | łyżeczka | 40.0 g |
| Przecier pomidorowy | 1.0 | szklanka | 240.0 g |
| Jogurt grecki | 8.0 | łyżka | 160.0 g |
| Ogórek kiszony | 8.0 | sztuka | 240.0 g |