Dzień 1 - Poniedziałek | Obiad | Osoby: 2

KURCZAK W MARYNACIE PIECZONY W RĘKAWIE Z WARZYWAMI I ZIEMNIAKAMI

Pierś natrzeć połową oliwy, musztardą, sokiem z cytryny i przyprawami. Ziemniaki pokroić na małą kostkę. Pozostałe warzywa pokroić na kawałki, posmarować pozostałą oliwą. Pierś umieścić w rękawie do pieczenia razem z warzywami. Piec około 40-45 minut.

Musztarda 2.0 łyżeczka 20.0 g
Ziemniak 8.0 sztuka 600.0 g
Marchew 2.0 sztuka 90.0 g
Papryka czerwona 0.5 sztuka 115.0 g
Pierś z kurczaka 400.0 gram 400.0 g
Sok z cytryny 2.0 łyżka 12.0 g
Sól 2.0 szczypta 0.6 g
Pieprz czarny 2.0 szczypta 0.6 g
Papryka słodka w proszku 2.0 łyżeczka 8.0 g
Zioła prowansalskie 2.0 łyżka 8.0 g
Oliwa z oliwek 4.0 łyżka 40.0 g

Dzień 1 - Poniedziałek | Kolacja | Osoby: 2

ZAPIEKANA GRAHAMKA Z POMIDORAMI, WĘDLINĄ I MOZZARELLĄ

Cebulę posiekać drobno. Podsmażyć je na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pomidory i dusić aż odparuje nadmiar wody. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Bułkę przekroić, podpiec w piekarniku, położyć na połówkach farsz z patelni, szynkę, posypać startą mozzarellą i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 8-10 minut.

Cebula 0.5 sztuka 50.0 g
Bułka grahamka 2.0 sztuka 180.0 g
Ser mozzarella 1.0 sztuka 125.0 g
Olej rzepakowy 2.0 łyżeczka 10.0 g
Pomidory w puszce 1.0 opakowanie 400.0 g
Oregano suszone 0.5 łyżka 2.0 g
Sól 4.0 szczypta 1.2 g
Pieprz czarny 2.0 szczypta 0.6 g
Szynka drobiowa 2.0 plaster 30.0 g

Dzień 1 - Poniedziałek | Śniadanie | Osoby: 2

TORTILLA Z MOZZARELLĄ, PAPRYKĄ I WĘDLINĄ

Na placku tortilli ułożyć kawałki mozzarelli, wędliny i pokrojoną cienko paprykę. Złożyć i podpiekać na suchej patelni.

Tortilla pełnoziarnista 2.0 sztuka 120.0 g
Ser mozzarella 1.0 sztuka 125.0 g
Szynka drobiowa 4.0 plaster 60.0 g
Papryka czerwona 0.5 sztuka 115.0 g