Pierś natrzeć połową oliwy, musztardą, sokiem z cytryny i przyprawami. Ziemniaki pokroić na małą kostkę. Pozostałe warzywa pokroić na kawałki, posmarować pozostałą oliwą. Pierś umieścić w rękawie do pieczenia razem z warzywami. Piec około 40-45 minut.
| Musztarda | 2.0 | łyżeczka | 20.0 g |
| Ziemniak | 8.0 | sztuka | 600.0 g |
| Marchew | 2.0 | sztuka | 90.0 g |
| Papryka czerwona | 0.5 | sztuka | 115.0 g |
| Pierś z kurczaka | 400.0 | gram | 400.0 g |
| Sok z cytryny | 2.0 | łyżka | 12.0 g |
| Sól | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Pieprz czarny | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Papryka słodka w proszku | 2.0 | łyżeczka | 8.0 g |
| Zioła prowansalskie | 2.0 | łyżka | 8.0 g |
| Oliwa z oliwek | 4.0 | łyżka | 40.0 g |
Cebulę posiekać drobno. Podsmażyć je na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pomidory i dusić aż odparuje nadmiar wody. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Bułkę przekroić, podpiec w piekarniku, położyć na połówkach farsz z patelni, szynkę, posypać startą mozzarellą i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 8-10 minut.
| Cebula | 0.5 | sztuka | 50.0 g |
| Bułka grahamka | 2.0 | sztuka | 180.0 g |
| Ser mozzarella | 1.0 | sztuka | 125.0 g |
| Olej rzepakowy | 2.0 | łyżeczka | 10.0 g |
| Pomidory w puszce | 1.0 | opakowanie | 400.0 g |
| Oregano suszone | 0.5 | łyżka | 2.0 g |
| Sól | 4.0 | szczypta | 1.2 g |
| Pieprz czarny | 2.0 | szczypta | 0.6 g |
| Szynka drobiowa | 2.0 | plaster | 30.0 g |
Na placku tortilli ułożyć kawałki mozzarelli, wędliny i pokrojoną cienko paprykę. Złożyć i podpiekać na suchej patelni.
| Tortilla pełnoziarnista | 2.0 | sztuka | 120.0 g |
| Ser mozzarella | 1.0 | sztuka | 125.0 g |
| Szynka drobiowa | 4.0 | plaster | 60.0 g |
| Papryka czerwona | 0.5 | sztuka | 115.0 g |